Poslanici Milosrđa

»Htjela sam da se moje male sestre ispune tvojom ljubavlju; da je raznesu po svijetu: da neuke pouče, slabe okrijepe, klonule podignu, hladne raspale u svemogućoj tvojoj ljubavi !«

Bl. Marija Propetog

 

U toj jednostavnoj rečenici krije se karizma bl. Marije Propetog Petković koju žive i sestre Družbe Kćeri Milosrđa. Jedno od takvih djela je i zajednica Poslanika Milosrđa koja je na poticaj sestara zaživjela u župi sv. Josipa 7. studenog 2005. godine.

Osnivanjem ove Zajednice Sestre su željele vrednovati suradnju s laicima koju je poticao blaženi papa Ivan Pavao II. Na ovaj način laicima se omogućuje da ostvaruju svoje poslanje prema Evanđelju Isusa Krista i karizmi Bl. Marije Propetog i Družbe Kćeri Milosrđa.

Zajednica je osnovana u župama u kojima djeluju sestre Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje.

 

Ciljevi poslanika milosrđa

  1. Poslanici Milosrđa slijede karizmu bl. Marije Propetog Isusa Petković, koja je svojim primjerom i riječima poticala da se ide po svijetu s Križem i svetim Evanđeljem, šireći kraljevstvo ljubavi Isusa Krista, te nastojeći da svi ljudi po njemu upoznaju Boga Oca.
  2. Poslanici Milosrđa žive u skladu s naukom Katoličke Crkve, za koju se mole, svjesni da su njeni živi udovi.
  3. Poslanici Milosrđa svjedoče milosrdnu ljubav Očevu, sadržanu u imenu pomaganjem Družbi u apostolskim djelima evangelizacije, formacije i dobrotvornosti, te promiču dostojanstvo ljudske osobe napose siromašnih i bolesnih, u duhu ljubavi, poniznosti, jednostavnosti i franjevačke radinosti.
  4. Poslanici Milosrđa mole za duhovna zvanja i promiču misijsko djelovanje Crkve.
  5. Poslanici Milosrđa promiču ciljeve Zaklade Blažene Marije Petković.
  6. Poslanici Milosrđa promiču pobožnost bl. Mariji Propetog Isusa Petković, osobito moljenjem trodnevnica i devetnica, te posebnu pobožnost svakog devetog u mjesecu.
  7. Poslanici Milosrđa potiču vjernike na sudjelovanje u svetom Bogoslužju i na čitanje duhovne literature.
  8. Poslanici Milosrđa okupljaju mladež na duhovne i bratske susrete; usmjeravaju ih prema kršćanskim vrijednostima te im pomažu u duhovnome rastu.
  9. Poslanici Milosrđa sukladno svojim mogućnostima darivaju materijalna sredstva za apostolske projekte Družbe, osobito one koji su na službu siromaha i bolesnika.
  10. Poslanici Milosrđa cijelim svojim bićem teže zajedništvu s Presvetim Trojstvom, te po uzoru na blaženu Mariju Propetog Isusa Petković posjeduju duhovnost izraženu u ljubavi prema Euharistiji, raspetom Isusu i Presvetoj Djevici Mariji.

 

Osobama koje bi željele postati Poslanici Milosrđa“ poručujemo:

Jedan od zapisa naše Blaženice glasi: »Sve što postoji Dar je Tvoje ljubavi!«.

I naša je Zajednica veliki Dar Božje ljubavi koji bi željeli podijeliti sa svima koji žele doživjeti tu Ljubav u svojim srcima u oazi mira, molitve, meditacije.... kako bi ju mogli sijati i usađivati u ljudsko društvo jer jedino LJUBAV pokreće i utvrđuje dobro među ljudima.

 

Neka sve koji su otvoreni toj Ljubavi prati nebeski zagovor Bl.Marije Petković i Božja providnost riječima

SVE ZA ISUSA NA SLAVU NEBESKOG OCA !