Razmišljanja o pozivu

 

Dijete mašta, promatra i upija dok želi biti superjunak i heroj koji će spasiti svijet.

Svako dijete ima želju biti jednoga dana

osoba baš posebna i odabrana.

Tako se rodila i želja biti Isusova mala časna.

Škicnuti u tu kuću,

taj velebni samostan,

želja je bila neostvarena

sve do jednog dana.

Tad odlučih biti Isusova časna

kad pred kipom Gospe rekoh:

idem, biti radosna i nasmijana.

Biti časna nije lako,

Krista slijedit želim rado,

stoga križ je put do moga Kralja,

i ljude vodit' gozbi raja!

s. M. A. V.

 

Bog progovara u srcu onima koje ljubi i to je znano samo onome kome govori. Tako je i mene pozvao na život s njim. U skrovitosti se rađala ta misao, postajala željom i ražarila mi srce da odgovorim Njegovom pozivu nastojeći širiti Božje Kraljevstvo.

Nije sve išlo glatko ni bez kušnja. No, kako kaže sv. Pavao: Onima koji ljube, Bog sve okreće na dobro. Danas sam sestra i svakog dana iznova govorim: »Isuse tebi živim, Isuse tebi umirem, Isuse tvoja sam uvijeke!« (bl. Marija Propetog Isusa Petković)

s. M. Z. V.

 

Odlučila sam krenuti za Isusom jer sam jedino u Njemu pronašla sve za čim moje srce žudi. Prije nego sam to odlučila dugo sam razmišljala o svom životu, tražila sam pravi smisao, htjela sam nešto više. Iako me privlačila pomisao da budem nečija žena i majka, shvatila sam da me to neće ispuniti do kraja. Ljubav prema Isusu sve više je rasla u meni i to nisam nikako mogla zanemariti. Jednostavno sam u Njemu vidjela i našla radost, ljubav, dobrotu, nježnost, poniznost, vjernost, nadu, milosrđe. On je bio onaj kojeg sam tražila cijeli svoj život! Zato sam Isusu odlučila potpuno predati svoj život, sve ono što imam i što jesam.

s. M. L. P.

 

Lutala sam ovim svijetom i tragala za srećom, tražila sam ali nisam nalazila sve dok nisam susrela Krista. Jedan susret, jedan pogled, jedan Bog i Čovjek osvojio je moje srce i od tada ne tražim i ne želim više ništa osim biti zaručnica Isusa Krista.

Biti časna za mene znači živjeti od Ljubavi i za ljubav, živjeti za Boga i čovjeka darujući svoj život poput Krista.

Biti zaručnica Kristova neprocjenjiv je Božji dar koji se može razumjeti samo srcem.

U Kristu pronašla sam sebe i zajedno s Njim želim se darovati Tebi da i Ti susretneš Njega.

s. M. D. B.