s. M. Blažimira Ćorić (1947.-2024.)

Gospodin je u svoju radost pozvao našu s. M. Blažimiru Ćorić u uskrsnom vremenu 16. travnja 2024. godine u popodnevnim satima, u 77. godini života i 56. redovničkih zavjeta.

Okrijepljena svetim sakramentima i pročišćena križem bolesti, s. M. Blažimira je osjećala skorašnji susret s Gospodinom, te je posljednjih dana redovničkoga života imala samo jednu želju: da sestre budu kraj nje i mole što su i činile sve do posljednjeg časa.

Sestra M. Blažimira Ana Ćorić Srca Isusova rođena je 22. siječnja 1947. godine u Gradinskom Lugu od oca Blaža i majke Boje rođ. Varnica. Roditelji su podigli trojicu sinova i pet kćeri, od kojih su dvoje odabrali duhovno zvanje: brat Josip bio je svećenik, a Ana (naša s.M. Blažimira) bila je redovnica. Krštena je u župnoj crkvi sv. Ilije u Gradini, gdje je primila prvu svetu Pričest i sakrament potvrde.

Odazvala se na poziv Gospodina da ga slijedi u redovničkom zvanju i u samostan Družbe Kćeri Milosrđa ušla je 18. rujna 1963. u Zagrebu. Vrijeme formacije provela je u Blatu: u novicijat je ušla 12. rujna 1965., prve zavjete položila je 12. rujna 1967., a potpuni Da, Gospodinu izrekla je 12. rujna 1972. godine polažući doživotne zavjete.

Završila je studij hrvatskoga jezika i književnosti te pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1977. godine.

Na službi je bila kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti u sjemeništu u Dubrovniku, u Zagrebu kao mjesna predstojnica, u Rimu kao vrhovna tajnica, u Somboru kao katehistica i u Ivanić-Gradu, u dva navrata, kao vjeroučiteljica i katehistica.

Najdulji životni i radni vijek provela je u Ivanić-Gradu gdje je, zajedno s bratom svećenikom pok. Josipom, odgojila u vjeri brojne generacije djece i mladih te tako u ovoj župnoj zajednici ostavila duboke tragove djelovanja.

U sve službe koje je vršila utkala je svoje sposobnosti, znanje i ljubav za Družbu, Domovinu i Crkvu, gradeći odnose vjere, zajedništva, ljubavi i povjerenja. U svojoj jednostavnosti osvajala je djecu, mlade i obitelji, uvijek iznalazeći pravu riječ i ispravan savjet. Posebno je voljela svoje sestre i u svakoj prepoznavala ono najbolje. Radovala se uspjehu i napretku svake pojedine sestre. Molitvom i blizinom pratila je i svoju rodbinu, radovala se njihovom napretku i uspjesima, a i oni su bili velikodušni u pažnji i ljubavi prema njoj. Životne križeve, kojih nije nedostajalo, prihvaćala je u duhu vjere i strpljivo ih nosila. Nije dopustila bolesti, koje su je više puta u životu životno ugrožavale, da ju uvjetuju u njezinom predanju i služenju zajednici, već je uvijek, tiho i nenametljivo, svojom osjetljivošću i dosjetljivošću priskočila tamo gdje je trebalo. Posljednje godine svoga života provela je u zajednicama u Zagrebu, u Mallinovoj i u Šestinama, gdje je u pomagala u kućnim poslovima koliko su joj tjelesne snage dopuštale.

Molimo Gospodina da joj svojom Očinskom ljubavlju i beskrajnom dobrotom uzvrati za sve dobro što je činila i nagradi je vječnim mirom u svojoj blizini.

Sprovodni obredi s. M. Blažimire bit će u ponedjeljak 22. travnja 2024. godine u 15 sati na šestinskom groblju, a potom će se slaviti sv. misa zadušnica u kapelici samostana Družbe Kćeri Milosrđa.

s. M. Blažimira Ćorić (1947.-2024.)

Galerija slika

  Novosti