Rastimo po dobrim djelima

Kada smo početkom 2024. godine u našem vrtiću Marija Petković u Zagrebu odlučili pokrenuti akciju za pomoć djeci u Kongu, nismo ni slutili da ćemo biti kumovi 10-ero djece. Naše sestre djeluju u toj siromašnoj afričkoj zemlji od 2019. god. i znamo da nije lako tamo živjeti. Siromaštvo, nemogućnost školovanja, teški uvjeti za život samo su mali opis tamošnjeg pravog stanja. Zadaća naših sestara je pomoći mladim ženama i njihovoj djeci. Majkama pomoći da se osposobe za neko zanimanje i steknu financijsku neovisnost, a djecu štititi i slijediti u obrazovanju.

Kao vrtić odlučili smo sudjelovati te pomoći djeci u Africi, tako da im postanemo kumovi i pomognemo im u školovanju kroz godinu dana. Obavijestili smo naše roditelje i potakli ih da daju svoj dobrovoljni prilog u našu "misijsku kućicu". Malo pomalo, počeli su nam se javljati roditelji sa željom da bi oni pojedinačno, kao obitelj pomogli školovati jedno dijete. Kroz dva tjedna, koliko je trajala naša akcija, osmero obitelji dobilo je svoju kumčad, a od dobrovoljnih priloga skupili smo 325 eura, što je dovoljno za školovanje dvoje djece. Dakle, pomogli smo 10-ero djece i omogućili smo im normalan život i školovanje za godinu dana. Zahvaljujemo svima iz sveg srca!

Isus je rekao: Što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste! (Mt 25,40)

Neka Gospodin obilno nagradi svakoga tko je sudjelovao u ovoj akciji i pomogao maloj djeci iz Konga. Naša Blaženica davno je započela svoju misiju dobrih djela, a i mi možemo biti ponosni jer smo danas dio te lijepe priče.

Molimo da Gospodin po njezinu zagovoru prati svojim blagoslovom sve naše obitelji, djecu i roditelje, te da nam ova akcija bude poticaj za buduća dobra djela!

Mir i dobro!

s. M. Lana Pecotić, odgojiteljica

Galerija slika

  Novosti