Hodočašće Gospi od Utočišta

Župni zbor Sv. Cecilije iz župe Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije iz Valpova hodočastio je u subotu 2. ožujka 2024. u svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu. Za dobrodošlicu su zazvonila zvona u svetištu, a hodočasnike je pozdravio umirovljeni župnik preč. Ante Markić, koji je punih 49 godina upravljao aljmaškim svetištem i župom. Govorio nam je o svome svećeničkom iskustvu, a posebice o danima Domovinskoga rata i stradanjima mjesta, svetišta i branitelja. Nakon molitve svetoga ružarija i mogućnosti za svetu ispovijed hodočasnici su pošli do Memorijalnoga centra, prostora vojnoga bunkera podno Aljmaške kalvarije. Nakon stručnoga vodstva sadašnjega župnika i upravitelja svetišta vlč. Tomislava Ćurića hodočasnici su imali vrijeme za molitvu pred relikvijama Isusova križa koje se čuvaju u kapeli Svetoga Križa.

Hodočasnici su potom pohodili bratstvo Gospe od Utočišta gdje u zajednici Cenacolo žive mladi koji se oslobađaju od raznih ovisnosti i ulaze u nov život izgrađujući svoj novi odnos s Bogom i o tom su svjedočili svojim gostima u srdačnu susretu.

Valpovački su hodočasnici posjetili i župu sv. Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije u Dalju, gdje je župnik vlč. Ante Mihaljević ukratko predstavio župu i događanja u njoj.

Puni radosti i lijepih dojmova te obnovljena duha i osnaženi za daljnji korizmeni hod hodočasnici su se u kasnim večernjim satima vratili u Valpovo.

Gospe od Utočišta, moli za nas!

s. M. Juliana Beretić

Galerija slika

  Novosti