»Stigla nam je radosna vijest da je Sveti Otac Ivan Pavao II u petak, 5. srpnja 2002. godine objavio Dekret o herojskim krepostima službenice Božje Marije Propetog Petković. Tim se činom službeno završava glavni dio postupka pri svetom zboru za proglašenje svetaca kako ga predviđa Apostolska Konstitucija »Divinus perfectionis magister« iz 1983. godine (Apostolska konstitucija je cjelovito objavljena u knjizi Zakonika kanonskog prava, Zagreb 1988, str. 780 - 827).

Naime, mišljenje teologa savjetnika, te kardinala i biskupa nakon dugogodišnjih istraživanja i rasprava donesena su Svetom Ocu koji ovim dekretom dopušta javno štovanje službenice Božje.

Radostan je to trenutak kako za dubrovačku biskupiju, tako i za hrvatski narod. Posebno je ovo radostan dan za njezinu družbu Kćeri Milosrđa, kao i za rodnu župu Svih Svetih u Blatu.

U tom vidu neka se u nedjelju 7. srpnja objavi u župnim oglasima ovaj događaj i po mogućnosti poprati svečanim zvonjenjem u nedjelju u podne.

Neka se također objavi da će tim povodom na dan njezinog preminuća, u utorak 9. srpnja 2002. godine biti u 20.00 sati svečano misno slavlje u našoj prvostolnici u Dubrovniku, kao i u njezinoj rodnom mjestu Blato. Neka se vjernicima preporuči moliti se novoj službenici Božjoj i neka ih se pozove na zahvalnu molitvu za ovaj milosni događaj.

Bilo sve na veću slavu Božju, na čast Crkve i njezinih svetaca.«

 

† Želimir, biskup dubrovački

  Bl. Marija Propetog Isusa Petković