Valpovačka djeca na »Zlatnoj harfi« u Viljevu

Dječji župni zbor »Mirjam« iz valpovačke župe Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije sa s. M. Julianom Beretić sudjelovao je u subotu, 25. svibnja 2024. na smotri dječjih župnih zborova »Zlatna harfa« u župi sv. Andrije u Viljevu uz zborove iz Donjega Miholjca, Gundinaca, Petrijevaca i Viljeva.

Susret je započeo euharistijskim slavljem koje je predvodio viljevački župnik vlč. Zlatko Hnatešin. Nakon revijalnoga dijela župnik je zahvalio djeci i potaknuo ih da nastave svojim glasom slaviti Boga. Donjomiholjački župnik i dekan preč. Josip Antolović na kraju je susreta uručio priznanja voditeljima zborova, a službeni dio susreta završio je zajedničkom pjesmom »Vijek hvaljen budi, o moj Gospodine«.

Nakon zajedničkoga objeda i raznih igara valpovačka su djeca pošla na nagradni izlet u poučni park i zoološki vrt obitelji Bizik u Markovcu Našičkom. U našičkoj župi sv. Antuna Padovanskoga dočekao ih je fra Tomislav Faletar i uveo u župnu crkvu gdje su djeca molitvom i pjesmom slavila Boga. Potom su prošetali do dvorca obitelji Pejačević i do maloga dvorca. Nakon igre u parku, vratili su se navečer u Valpovo umorni, ali srca ispunjena radosti zajedništva jednih s drugima i s Bogom.

Galerija slika

  Novosti