Proslava svjetskog dana bolesnika, Gospa Lurdska

11. veljače u Batu na otoku Korčuli u Kući Matici proslavljen je Svjetski dan bolesnika te Gospa Lurdska. Od jutra u samostanu je bilo živahno. Proslava je započela Oratorijem bl. Marija Petković koji je ovoga puta bio posvećen upravo Danu bolesnika. Nakon molitve u svetištu okupljena djeca su se okušala u pingvinskom plesu, te je skoro i sv. Franjo od radosti zaplesao. Uslijedila je kratka kateheza o Gospi Lurdskoj, Bernardici, ukazanjima i štovanju Gospe, a zatim se veselje prebacilo u kuhinju. 

Djeca su uz pomoć sestara izrađivala kolače i pekla palačinke te su na taj način učili o kreposti gostoljubivosti i darežljivosti. Popodnevni dio programa započeo je druženjem u samostanu uz slasne kolačiće. Sudionici poslijepodnevnog dijela programa bili su korisnici Doma za odrasle osobe, korisnici Doma Majka Marija Petković, sestre Kćeri Milosrđa, Zbor mladih Stope, Biseri Očeva Milosrđa, Dječja Klapa Rećina. Korisnici domova su nam se predstavili s nekoliko recitacija podsjećajući nas za bremenitost života i životnih križeva, ali i zahvalnost za svaki trenutak proživljen u životu. Zbor mladih Stope sa svojim prekrasnim glasovima uvele su nas u ovo slavlje, a Biseri Očeva Milosrđa nasmijali i do suza, jer ni anđeli nisu što su nekad bili. Dječja Klapa Rećina, pod vodstvom nastavnice Dalije Gavranić, pjesmom Milost zaključile su ovaj program te uvele u euharistijsko slavlje koje je slijedilo odmah nakon programa u župnoj crkvi Svih Svetih. 

"Hvala tebi, o dobri Bože, na ovemu daru u našem životu jer tin si taj koji sve može i svima daješ jubav i dobrotu." (predstava Slijepi Bartimej)

Galerija slika

  Novosti