Duhovna obnova za djevojke u Šestinama

Duhovna obnova u samostanu Kćeri Milosrđa: Svijetlo jakosti-Božje snage u životu sv. Josipa

U samostanu sv. Obitelji-Šestine, Kćeri Milosrđa, u subotu 20. ožujka 2021. održana je duhovna obnova za djevojke. Tema je bila Svijetlo jakosti-Božje snage u životu sv. Josipa, a vodila je s. M. Jelena Krilić. Najviše djevojaka, njih 17 bilo je iz Škole za medicinske sestre Mlinarska te tri djevojke iz drugih škola. U raznovrsnom programu koji se sastojao od molitve, predavanja, rada u skupinama, sata šutnje, ispovijedi, Euharistije…djevojke su promišljale o životu i liku sv. Josipa, sveca od kojega možemo toliko toga naučiti, a posebno kako biti otvoren, ponizan i poslušan Bogu, Njegovoj Riječi i volji. Njegov hod Božjim putem urodio je plodovima najizvrsnije svetosti te je sv. Josip postao omiljeni, moćni svetac i zagovornik ljudi cijeloga svijeta. U danima nevolje, poteškoća i mnogobrojnih izazova današnjice primjer života sv. Josipa potiče nas da se ne bojimo, već da budemo hrabri i ustrajemo na Božjem putu.

Euharistiju je u večernjim satima slavio fra Franjo Vuk, ofm. Poručio je djevojkama da se ne povode za svijetom i svjetovnim nego da se odvaže i budu hrabre biti Božji originali. Nitko nije govorio kao On … kod mnogih je do danas prisutno ovakvo oduševljenje Isusom, Bogom, zaželio je da to oduševljenje ostane trajno i u njihovim srcima.

Nika je nakon duhovne obnove napisala Kada su mi se malo dojmovi slegli, osjećam se toliko ispunjeno, lijepo, blagoslovljeno... Prvenstveno bih vam zahvalila na ovom prekrasnom danu, jako mi je drago da sam se odvažila uopće doći. Zajedništvo, upoznavanje, aktivnosti, razmišljanje o životu svetog Josipa, njegovoj vjeri i hrabrosti... trenutci odmora, smijeha, pjesme, molitve, sve me je oduševljavalo. Na kraju dar ispovijedi i sveta misa s poticajnom propovijedi svećenika bio je prekrasan završetak. Svakako prekrasno iskustvo koje mora svatko proživjeti: časne sestre su nas lijepo ugostile i osjećale smo se kao kod kuće. Voljela bih ponovno doći. N. M.

Neka Gospodin po zagovoru sv. Josipa štiti, čuva i prati sve mlade da ostanu vjerni i u svim burama jaki i postojani Isusovi prijatelji.

s. M. Jelena Krilić

 

Galerija slika

  Novosti