Vječni moj Bože,

evo me pred tvojim neizmjernim veličanstvom.

Ponizno ti se klanjam.

 

Prikazujem ti

sve svoje misli, riječi i djela današnjega dana.

Sve kanim činiti tebi za ljubav i na slavu tvoju.

 

Želim ispuniti tvoju božansku volju

i biti prosvijetljena u otajstvima vjere.

 

Želim se pouzdavati u tvoje milosrđe

i moliti te da po svojoj božanskoj pravednosti

oprostiš sve moje grijehe.

 

Jednom riječju:

kanim djelovati u skladu s onim što su i kako su

živjeli Isus Krist i njegova majka Marija,

svi oni sveci i svetice, pravednici tvoji na zemlji.

 

Primi, Bože moj dobri, ovo moje prikazanje

koje ti cijelim srcem prinosim

i daj mi svoj sveti blagoslov,

moćnom milošću svojom,

da se nikakvim grijehom nikada ne udaljim od tebe.

Amen.

 

 

 

Dođi, Duše Sveti, i prosvijetli me,

oživi me, ojači me, očisti me,

pomozi mi da se saberem.

Udijeli mi darove svoje,

osobito vjeru, ufanje i ljubav.

O Duše Sveti, dođi k meni i prebivaj u meni.

 

O Duše Sveti, dušo duše moje,

ja ti se klanjam, ja te ljubim, ja ti vapijem,

prosvijetli me, vodi me, jači me i utješi me.

Zapovjedi mi što moram činiti.

Obećajem posve se podložiti tvojem htijenju

i primiti sve što dopuštaš da se dogodi,

samo mi daruj svoju milost, presvetu volju svoju.

 

O Duše Sveti, ja ti se sva posvećuje:

dušu, tijelo i sva svoja osjetila,

sva čuvstva i misli svoje,

ti upravljaj mnome i ovom Isusovom družbom.

Ne dopusti, Duše Sveti, da te uvrijedim.

Daj mi milost da te hvalim i slavim uvijeke!

 

 

Molitva presvetom Trojstvu

 

Presvijetlo, presveto Trojstvo, klanjam ti se, hvalim te i blagoslivljam! Željela bih te po svu vječnost hvaliti i slaviti! O da mi je poći po svem svijetu propovijedati svoju svetost, veličanstvo i neizmjernost – da te svi ljudi hvale i slave!

O jedini i trojedini Bože, vjerujem u tebe i ljubim te, jer si ti početak i svrha moga života! O presveto Trojstvo, po tebi se klanjam Bogu Ocu koji je Otac moje duše. O Oče moj, Oče moj, sva ti se predajem. Oče, u ruke tvoje izručujem duh i život svoj! O Oče moj, ti sama ljubavi koja se izlijeva po tvom Svetom Duhu i tvojoj utjelovljenoj Riječi, o Preveliko otajstvo, trojedini Bože u jedinstvu – sva ti se predajem.

O hvala ti, presveti Oče, što si se sam objavio i pokazao svoju milost i milosrdnost, svoju ljubav i blagost! Oče moj predobri, ljubim te i tebi se sva posvećujem, tvojoj hvali i slavi! Hvala ti, Oče, što si nam dao svoga preljubljenoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista. U njemu te ljubim, jer to je tvoj Sin, odsjev tvoje ljepote i miline. U njemu si svoju ljubav i svoj sveti duh ljubavi, koji je Duh Sveti – izvor iz tebe i tvoga Sina – izlio na svetu Crkvu i sve vjernike.

Oče, daj i meni, po Sinu svome, svoga Svetog Duha i vrati mi radost spasenja. Pošalji Duha svojega i stvorit će se i obnovit će se lice ove zemlje i lice ove bijedne duše koja je u studeni i suši zamrla. O smiluj mi se, Bože, po velikom milosrđu svome i po mnoštvu milosrđa svoga izbriši zloću koju. Bože, Oče moj, danas, na tvoj slavni dan tvoga Presvetog Trojstva smiluj se meni i pokrijepi me svojim Svetim Duhom po zaslugama Gospodina našega Isusa Krista.

Oče, Oče moj, ja te ljubim u Sinu tvome i po tvom Svetom Duhu slava ti i hvala uvijeke. Amen.

 

 

O Sakramente ljubavi, o sakramente dobrote!

 

Božanski Spasitelju, sišao si s neba na zemlju da se uzmogneš sjediniti sa mnom u ovom otajstvu svoje ljubavi. Ti si me neodoljivom silom privukao k sebi i sad te nadasve ljubim, nestvorena ljepoto, najveće dobro moje.

Pristupam k oltaru tvoje ljubavi, da ti se poklonim i da ti pokažem uzdasima srca svoga koliko te ljubim.

Dopusti mi, o Bože ljubavi, da te u duhu tako čvrsto prigrlim, da me nikakva nevjernost ne bude mogla rastaviti od tebe. Ti si, Isuse, pravi i jedini pokoj moga srca, najslađa utjeha duše moje i srca moga, jer sam samo onda sretna kad me ljubav sveta veže s tvojim srcem.

O Isuse, Bože moj i sve moje, ljubljeni Zaručniče moje duše. Ljubazni Spasitelju, pogledaj na ljutu bol duše moje, radi nevjernosti i nezahvalnosti kojom sam ranila presveto Srce tvoje. Što si sve učinio da pridobiješ nezahvalno srce moje!

Bože ljubavi i najmiliji Spasitelju moj, pogledaj me skrušenu od boli pred nogama tvojim. Molim te oproštenje, što sam te uvrijedila.

Odsad, dragi Spasitelju, odričem se svih taština ovoga svijeta i svake ljubavi prema stvorovima. Samo ti, o Isuse, budi odsad jedini predmet najnježnije moje ljubavi i jedina utjeha moga srca. Da, o Bože moj, tako neka bude. Tebi poklanjam svoje srce, tvojoj ljubavi neka je uvijek posvećeno, da me ni smrt ne uzmogne rastaviti od tvoje ljubavi.

O Sakramente ljubavi, o Sakramente dobrote! Ti učvrsti vez ljubavi koji združuje siromašno srce moje sa srcem Isusovim. Tko će me od tebe rastaviti, o Bože moj i sve moje? Koga da tražim osim tebe, Bože moj? Samo u tebi nalazim mir i pokoj svoj! Tebi Isuse živim, tebi umirem! Tvoja sam uvijeke.

  Bl. Marija Propetog Isusa Petković