Veliki dani puni malih detalja

Pred nama su veliki dani u kojima se pripremamo za najveću kršćansku svetkovinu, Uskrs. Svakom važnom događaju u našim životima prethodi priprava, stoga je važno pripremiti polja naših srdaca na rosu blagoslova koju nam nosi Kristovo vazmeno otajstvo.

Nakon četrdesetodnevnog hoda tijekom korizme, srca i misli smo usmjeravali na Isusove riječi, djela i geste kojima nas je uvodio u ove dane koji su pred nama. Tako veliki tjedan započinje u raskoši cvijeća, maslinovih i palminih grančica cvjetne nedjelje, potom ustanovljenja euharistije i Isusove muke u Getsemaniju preko muke i smrti velikoga petka do tišine velike subote. Dani su to poniranja u najveće otajstvo Kristova života i umiranja, ali i Očeva srca koje se daje u žrtvi Sina po snazi Duha Svetoga.

Tijekom ovih dana pružena nam je prilika odvojiti koji trenutak za molitvu, tišinu i otvoriti svoje srce za susret s Isusom na njegovom putu muke i križa. Kako trenuci obiteljske molitve i zajedničkih aktivnosti mogu izgledati pružaju nam obiteljske kateheze za veliki tjedan koje su pripremila s. M. Juliana Beretić i s. M. Katarina Mihić.

Blažena Marija Propetog Isusa Petković govorila je svojim sestrama: »Križ je najveća škola. To je ona debela knjiga puna mudrosti i znanja.« Stoga, zaronimo u veliku mudrost koja nam se pruža i postanimo učenici u školi Isusova križa.

Blizinu Uskrsloga i snagu njegove prisutnosti u svakom trenutku vašega života, od srca vam žele sestre Kćeri Milosrđa.

Obiteljske kateheze - Veliki četvrtak1.5 megabajta
Obiteljske kateheze - Veliki petak1.5 megabajta
Obiteljske kateheze - Velika subota699 kilobajta
Obiteljske kateheze - Uskrs1.1 megabajta
 
  Novosti