Otvorenje izložbe »Stoljeće ljubavi i milosrđa«

Otvorenje izložbe »Stoljeće ljubavi i milosrđa«

Blato, 4. listopada 2019.

Srdačno vas pozdravljam, kako goste tako i domaćine. Hvala vam velika na dolasku i sudjelovanju u otpočetom slavlju otvorenja jubilejske godine, stote od utemeljenja naše Družbe Kćeri Milosrđa Trećega samostanskog reda sv. Franje.

Nakon sinoćnjega obreda preminuća sv. Franje, kao osobita iskustva franjevačke duhovnosti kojoj pripada i naša družba, imali smo prigodu uranjati u veliku povlasticu katoličke duhovnosti, cjelonoćnu molitvu klanjanja pred Presvetim oltarskim sakramentnom, što je svoj vrhunac dosegnulo u jutrošnjem euharistijskom slavlju.

Otvorenjem ove izložbe naslovljene »Stoljeće ljubavi i milosrđa« želimo dati neke uvide u tijek rasta i razvitka naše karizme milosrđa, našega poslanja biti Božja milosrdna ruka u nevoljama svijeta. Izložbom su obuhvaćeni Družbini počeci i stoljetni hod u Hrvatskoj provincijiKrista Kraljakao matičnoj provincijigdje se Družba začela i odatle rasprostranila po tadašnjoj državi, a onda i na druge kontinente.Upravo je na ovome mjestu sve započelo i opstalo do danas. Tijekom ove jubilejske godine prikupit će se i objedinitimaterijali koji će datiuvide u druge provincije i područja naš družbe, čime će izložba postati jedinstvena cjelina s prikazom stoljetnoga hodanaše družbe u karizmi milosrđa.

Zavaljujem svima koji su sudjelovali u pripravljanju ove izložbe, u riječi i slici. Najviše su doprinijele naše mlade sestre pod vodstvom s. Juliane Beretić koja je autorica ove izložbe.

s. M. Emila Barbarić, provincijalna predstojnica

 
 
  Novosti