Moćnik blažene Marije Propetoga u župi Gospe Ružarice - Vrlika

Na sedmu nedjelju kroz godinu, 23. veljače 2020., s. M. Jasminka Gašparović, vicepostulatorica i s. M. Milijana Heđi, predstojnica kuće u Splitu iz Družbe Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje, donijele su u župu Gospe Ružarice, u Vrliku moćnik blažene Marije Propetoga Petković. Tijekom svete mise Blaženičin moćnik bio je izložen na glavnom oltaru, a nakon svete mise vjernici su imali priliku iskazati mu pobožnost, cjelivajući ga.

Na koncu svete mise s. M. Jasminka u kratkom izlaganju predstavila je Vrličanima lik blažene Marije Propetoga Petković, za koju se u Rimu vodi postupak proglašenja svetom.

Svetoj misi je predsjedao fra Ivan Režić, magistar franjevačkih bogoslova iz Splita, uz koncelebraciju župnika fra Mladena Prolića. Ministrirali su dijecezanski bogoslov iz Splita Luka Prolić i bogoslov rodom iz DR Kongo, a na studiju u Splitu, fra Herve Tumanar.

Poslije sv. mise časne sestre iz Blata ostale su na ručku u župnoj kući.

Za napomenuti je da je brat Blaženice nakon Drugog svjetskog rata radio nekoliko godina u Vrlici kao liječnik.

Nadamo se i molimo da nam dolazak moćnika bl. Marije Propetoga u župu Vrlika donese župi Božji blagoslov, obnovu demografske slike župe, nova redovnička i svećenička zvanja te da će Blaženica iz Blata na Korčuli zagovarati župu Vrlika pred prijestoljem Božjim.

Fra Mladen Prolić, župnik župe Gospe Ružarice - Vrlika

Galerija slika

  Novosti