Izložba Družbe Kćeri Milosrđa u zagrebačkim Šestinama

»Stoljeće ljubavi i milosrđa«

Izložba Družbe Kćeri Milosrđa u zagrebačkim Šestinama

U samostanu u zagrebačkim Šestinama, u kojem djeluju već više od 80 godina, sestre Družbe Kćeri Milosrđaotvorile su6. lipnja 2021. prigodnu izložbu o stogodišnjem postojanju svoje družbe. Upravo na 18. obljetnicu proglašenja blaženom svoje majke utemeljiteljice, bl. Marije Propetoga Isusa Petković, slikom i riječju prikazale su djelovanje svoje družbe. Tako su posjetitelji imali prigodu upoznati ovu izvorno hrvatsku Družbu u njezinu stoljetnom hodu. Izložbom je obuhvaćena Hrvatska provincija Krista Kralja, od početaka u Blatu na otoku Korčuli 1920. i njezino širenje po tadašnjoj državi, a potom i na druge kontinente.

Svaka izložena fotografija prikaz je i svjedočanstvo ljubavi, žrtve i samoprijegora, predanja u služenju bratu čovjeku, dok istovremeno zrači poniznošću i skromnošću, kao nadahnuće svakom promatraču za predanim življenjem kršćanskoga života.

Izložba je bila otvorena od 9 do 20 sati, a zainteresirani su u druženju i razgovoru sa sestrama mogli bolje upoznati njihov rad i bl. Mariju Propetoga, koju nasljeduju kao svoju utemeljiteljicu i uzor u življenju karizme milosrđa.

Po završetku svake od tri nedjeljne svete mise, u šestinskoj crkvi sv. Mirka, prikazan je kratak prilog, o proglašenju blaženom Marije Propetoga 6. lipnja 2003. u Dubrovniku za trećega posjeta Hrvatskoj pape Ivana Pavla II.

Nataša Vujić

Galerija slika

  Novosti