Zlatna harfa

U župi sv. Petra apostola u Petrijevcima, u subotu, 22. travnja 2023. održana je Zlatna harfa Donjomiholjačkog i Valpovačkog dekanata, 36. po redu, a pod geslom »Divan je Bog u svetim svojim«. Na susretu su sudjelovali zborovi iz župa Donji Miholjac, Valpovo, Petrijevci, Koška i Viljevo. Misno slavlje predvodio je vlč. Matej Glavica, domaći župnik. U prigodnoj propovijedi okupljenoj djeci približio je i protumačio Evanđelje kroz kratke nagovore i prikladno odabrane refrene crkvenih pjesama koje su djeca s njim rado pjevala.

Nakon mise uslijedio je revijalni dio Zlatne harfe u kojem je svaki zbor otpjevao jednu skladbu svecu, zaštitniku župe iz koje dolazi, i jednu skladbu po izboru. Nakon svečanog dijela, uslijedila je okrjepa koju su pripremili vrijedni domaćini.

Župni dječji zbor iz Valpova pošao je nakon okrjepe do đakovačke katedrale kroz koju je djecu proveo vlč. Antonio Ihaz, đakon. Nakon toga uputili su se djeca do župe Dobrog Pastira gdje su ih s transparentom srdačno dočekali djeca zajedno sa njihovim župnikom vlč. Ilijom Doganom. Animatori su pripremili razne igre. Na kraju su svi pošli u župnu crkvu, zahvalili Gospodinu na proteklome danu te zapjevali. Ispunjena srca vratili su se u večernjim satima u Valpovo.

 
 

Galerija slika

  Novosti