Valpovčani rado hodočaste „svojoj“ Blaženici čije sestre u Valpovu djeluje od 1954.godine.

Tijekom hodočašća zbor je pjevao na dva misna slavlja u samom svetištu bl. Marije Propetog Isusa koje se nalazi u samostanu sestara Kćeri Milosrđa, Kući matici.

U nedjelju, 21. kolovoza 2022. zbor je animirao svečano misno slavlje na kojemu je don Mišo Pecotić uveden u službu župnog vikara u župu Svih svetih u Blatu.

Misno slavlje predvodio je tamošnji župnik don Željko Kovačević u koncelebraciji s don Mišom Pecotićem i vlč.Lukom Ćosićem, župnim vikarom u Valpovu, koji je tom prigodom propovijedao. Sveta se misa putem radijskog kanala uživo prenosila na Radio Blatu i hrvatskim iseljenicima u Australiji.

Pjevači su se ujedno oprostili i sa s. M. Danijelom Škoro koja je nakon devet godina službe u Valpovu dobila premještaj u Blato. Tijekom svoje službe s. Danijela obavljala je službu katehistice i orguljašice pri župi te je radila kao vjeruočiteljica u Osnovnoj školi M. P. Katančića. Osim Mješovitog zbora, s. Danijela vodila je i Dječji zbor „Mirjam“ te Zbor mladih Benedicat. Svojom kreativnošću i vedrinom oko sebe je okupila velik broj djece koja su okupljena oko nje upoznala i uzljubila Isusa.

Pri povratku u Valpovo hodočasnici su kratko zastali u Međugorje pozdraviti Kraljicu mira.

Ovim putem zbor zahvaljuje gradonačelniku grada Valpova Matku Šutalu, pomoćnom biskupu đakovačko-osječkom mons. Ivanu Ćuriću i župniku vlč. Zvonku Mraku na financijskoj pomoći u organizaciji hodočašća.

  Novosti