Prvi zavjeti s. M. Larise Buz

S. M. Larisa Buz položila je 9. ožujka 2019. u crkvi sv. Luke u Novskoj prve privremene zavjete u Družbi Kćeri Milosrđa u ruke vrhovne zamjenice s. M. Vianeje Kustura i pred službenikom Crkve, preč. Milanom Vidakovićem, župnikom.

Rođena je u Rumunjskoj i odgojena u domu sestara Kćeri Milosrđa. Odlučila se za redovnički poziv i početnu formaciju započela u Italiji. U postulaturi je boravila u Blatu u Kući matici, a novicijat je prošla u Novskoj. Svoj redovnički život nastaviti će u Italiji.

Svečano euharistijsko slavlje predlavio je preč. Milan Vidaković a koncelebrirali su brojni svećenici Novljanskog dekanata Požeške biskupije, te grkokatolički svećenik iz Satu Mare u Rumunjskoj. Župnik je izrazio zadovoljstvo da se jedan ovakav događaj predanja Gospodinu događa upravo u Novskoj i to netom nakon proslave 50. obljetnice djelovanja sestara Kćeri Milosrđa u ovom mjestu. Potakao je sestre na ponovno predanje Gospodinu, a župljane na molitvu za nova duhovna zvanja.

Slavlje su animirali župni zbor pod ravnanjem s. M. Egidije Galić i zbor mladih, a nazočile su sestre Kćeri Milosrđa iz Osijeka, Valpova, Ivanić-Grada, Šestina i Zagreba, te brojni župljani župe sv. Luke.

Galerija slika

  Novosti