Proslava spomendana bl. Marije Petković, Osijek

Proslava spomendana bl. Marije Petković u župi Svete Obitelji u Osijeku započela je molitvom Hvala i zaziva nebeskom Ocu kako je i uobičajeno svakog devetog u mjesecu. Kao uvod u euharistijsko slavlje prethodila je lutkarska predstava „Božji smiješak“ koju su prikazali vjeroučenici Osnovne škole „Tin Ujević“, zatim je uslijedilo misno slavlje koje je predslavio fra Dragutin Bedeničić u koncelebraciji sa fra Zoltanom Dukai.

Liturgijsko pjevanje pod ravnanjem s. M. Renate Lizatović, animirala su djeca iz dječjeg vrtića Marija Petković. U homiliji župnik se nadovezao na predstavu pitajući djecu što danas slavimo, koga je Marija voljela, po čemu je poznata te potaknuo na razmišljanje o Božjoj riječi i vršenju zapovijedi. Marija je bila spremna ostaviti materijalnu sigurnost, pouzdavala se u Boga što bismo i mi trebali kada dođu teški trenutci u obitelji.

U kontekstu Marijinog djelovanja propitivao je kršćansko zalaganje u župnim zajednicama te usporedio život prije samostana i redovničkog odijela i nakon te bl. Mariju stavio kao uzor zauzetog pomaganja bližnjima.

Na kraju svete mise djeca iz dječjeg vrtića Marija Petković nastupila su s kratkim programom, recitacijama i pjesmama u čast blaženoj Mariji.

s. M. Anamarija Vuković

 
 
  Novosti