Obnova redovničkih zavjeta na Kmanu

U nedjelju, 9. kolovoza 2020., na zavjetni dan bl. Marije Propetoga Isusa Petković, pod svečanim euharistijskim slavljem u župi Pomoćnice kršćana na Kmanu u Splitu, slavili smo obnovu redovničkih zavjeta dviju naših sestara iz Družbe Kćeri Milosrđa. U ruke provincijalne savjetnice s. M. Juliane Beretić, srcem punim zahvalnosti s. M. Bosiljka Halužan obnovila je svoje predanje Bogu u slavlju 50. obljetnice redovničkoga života, a s. M. Zrinka Vuković obnovila je doživotne zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti.

Euharistijsko slavlje predvodio je župnik don Ivan Alojzije Terze, SDB, a u propovijedi je istaknuo da su ove sestre primjer pouzdanja u Boga, zbog čega ih ništa neće smesti na životnom putu. Zaželio im je obilje Božjega blagoslova i da budu vjerne nasljedovateljice svoje utemeljiteljice bl. Marije Propetoga. Ona je bila uistinu velika i hrabra žena, s neizmjernim pouzdanjem u Boga. Upravo to pouzdanje, i imanje Boga na prvom mjestu, omogućilo joj je da bude predana Bogu za velika djela ljubavi i milosrđa. Bila je uistinu pravi znak Božje ljubavi mnogim njegovim siromasima, od djece do staraca.

Na kraju euharistijskoga slavlja predstavnici župe darovali su sestrama darove svoje zahvalnosti i ljubavi, a s. M. Zrinka Vuković se u zahvali prisjetila svog odrastanja na Kmanu, a posebice se zahvalila roditeljima na svemu što su tako velikodušno učinili za nju i nadalje čine. Zahvalila je župniku i župljanima, a posebice zboru i svojim sestrama iz Družbe Kćeri Milosrđa jer su svi zdušno pomagali u pripravi i odvijanju ovoga slavlja koje je važno događanje u njezinu redovničkom hodu. Svima je zaželjela da se duhom usidre u Bogu, u nebeskoj stvarnosti, da sidro svoga života polože u Božje ruke i da iz takve sigurnosti gledaju na sve što im se događa u životu.

Vruća ljetna nedjelja postala je tako svjedočanstvo još vruće ljubavi i veće vjernosti koje su ove dvije sestre iz Družbe Kćeri Milosrđa iskazale svome Gospodinu i njegovoj Crkvi.

Ivona Morić

Galerija slika

  Novosti