Ljeto na Šipanu

I ove godine Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju i Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije organizirali su duhovnu obnovu u Pakljenoj na otoku Šipanu za djevojčice i dječake u dobi od 11 do 14 godina. Prvi termin je započeo u ponedjeljak 25. lipnja a završio je u petak 29. lipnja 2018.

Na tom terminu sudjelovala su djeca iz Orebića, Blata, Mokošice, Dubrovnika, Cavtata i Grude.

Sadržaj susreta djece iz raznih župa dubrovačke biskupije temelji se na kršćanskim vrijednostima i načelima kršćanske pedagogije, a sastoji se od trenutaka molitve, pjesme, euharistijskog slavlja, ispovijedi i zajedničkih aktivnosti za rast u vjeri, radionica za upoznavanje sebe te izgradnji međusobnog zajedništva i solidarnosti, igara i istraživačkih zadataka u prirodi, kreativnih radionica, odmora, sportsko-rekreativnih igara i druženja.

U prvom terminu duhovne obnove pomagale su vjeroučiteljice Dubrovačke biskupije Željana Lučić, Anita Vidović Vranješ, s. M. Juliana Beretić, Serafina Kalfić i Ivana Bešker. Kampu se na nekoliko dana pridružio i katedralni kapelan don Marin Lučić, te su sudionici imali priliku za ispovijed i zajedničko slavlje euharistije. Radost i veselje 40-ak sudionika ovog prvog termina nisu pokvarile niti suviše nenaklonjene vremenske prilike, već su svi uživali i duhovno se obogaćivali.

Iz Blata je krenulo 13 djece sa s. M. Julianom Beretić.

U svoje molitve su uključili te misu prikazali za sve one koji su im pomogli da se ostvari putovanje na duhovnu obnovu iz Blata do Dubrovnika te opet natrag: RADEŽ d.d; Općina Blato; VODOVOD d.o.o. Blato i roditelji djece.

s. M. Juliana Beretić

 
 
  Novosti