Duhovna obnova za djevojke u Novskoj

U subotu, 26. veljače 2022. u samostanu sestara Kćeri Milosrđa u Novskoj okupilo se 16 djevojaka kako bi dan posvetile Gospodinu, razmišljale o svome životu i provele dan u zajedništvu sa sestrama.

S. M. Jelena Krilić sa s. M. Anamarijom Vuković, s. M. Kristinom Injić i kandidaticama, Lucijom Juričić i Klarom Subašić predstavila je temu današnje duhovne obnove. Za početak djevojke su promatrale svoj život u simbolici rijeke, također promatrale su svoj život u povezivanju sa niti koja je Gospodin, zatim su u radu u skupinama intervjuirale sestre te sve prije ručka sistematizirale.

U popodnevnom dijelu sudionice su izradile prigodne poklone kao uspomene na ovaj dan. Djevojke su izrađivale male torbice za talente sa porukama onoj osobi koja će dobiti tu torbicu kako bi ih podsjećale na ovaj dan i uvijek znale sabirati svoje talente u riznicu. Kroz ispit savjesti i pripremu za ispovijed i euharistiju sabrale su misli i osjećaje te primile pismo od Nebeskog Oca na koje su trebale odgovoriti. Dan je okrunjen euharistijskim slavljem koje je predslavio župni vikar župe sv. Luke evanđeliste, vlč. Robert Medved.

s. M. Anamarija Vuković, vjeroučiteljica u OŠ »Tin Ujević« u Osijeku

Galerija slika

  Novosti