Božićna događanja u Ninu

U župi Sv. Anselma u Ninu se i ovog Božića nakon svete mise održala prigodna svečanost.

Za radosni božićni događaj djeca trećeg i četvrtog razreda iz Nina pripremila su prigodni recital S tobom su zvijezde koji je s njima pripremala s. M. Miljenka Lizatović. Neka od djece su u svojim rukama imali palminu granu, maslinovu grančicu i grančicu bora. Dok su se grana palme i masline hvalile Isusu jer su  smatrale da su potrebne u njegovom životu svojim stablom i plodom, bor je bio tužan jer se smatrao jadan, besplodan i suvišan. Ipak, na samom kraju maleni je Isus uz smješak ukazao na to da će svakoga Božića baš okićeni borić biti onaj uz kojeg će se okupljati obitelj i slaviti njegovo rođenje.

Na blagdan sv. Stjepana u ckvi sv. Anselma tradicionalno se održava i božićni koncert u organizaciji Tamburaškog sastava Branimir iz Nina. Na ovogodišnjem su koncertu uz tamburaški sastav sudjelovali i Muška klapa Condura iz Nina i članovi župnog zbora Sv. Marcele. Zbor Sv. Marcele pod vodstvom Toma Yessete, čiji članovi svaku nedjelju pjevaju na svetoj Misi, za 2023. godinu od Zadarske nadbiskupije dobio je Priznanje sv. Stošije, kao nagradu za višegodišnji angažman na liturgijskim slavljima.

U prepunoj crkvi i sve sudionike koji su svojim pjesmama i sviranjem obogatile večer pjevajući božićne pjesme, na kraju su svi izvođači zajednički zapjevali tradicionalnu pjesmu Radujte se narodi pri čemu im se pridružio i sav okupljeni narod.

Nakon Božićnog koncerta ispred crkve je novoosnovana folklorna sekcija KUD-a Branimir održala svoj prvi nastup plešući tradicionalno kolo pa su se strariji vjernici prisjetili vremena kada se nakon mise družilo pjevajući i plešući uz mjesnu crkvu Sv. Anselma.

Klara Eškinja Glavan

Galerija slika

  Novosti