Živim u vjeri

Živim u vjeri, ljubavi i nadi

Susret. Riječ puna topline, nade, oduševljenja i radosti. Mi mladi čeznemo za istinskim Susretom koji nam ostavlja kao svoj  plod i dar-mir srca. Takav susret koji nije samo zajedništvo ljudi nego i zajedništvo s Bogom dogodio se u Novskoj. Jedna duhovna obnova kroz tri dana (3.1.- 5.1) koju je predvodila s. M. Jelena Krilić skupini djevojaka iz Osijeka, Valpova, Žepča i Novske,

 U vremenu poslije proslave Nove Godine, nastojala je mladima uputiti poziv na življenje vjere, nade i ljubavi umjesto ponude koja im se pruža u svijetu: hedonizma, individualizma, egocentrizma… Duhovna obnova je bila ispunjena prvenstveno molitvom. Djevojke su imale čak i sat šutnje da zavire u svoju nutrinu, susretnu se sa sobom i Bogom te  daju odgovore na važna životna pitanja. Kroz predavanje i u  radu u skupinama djevojke su mogle bolje i dublje upoznati tri kršćanske kreposti; vjeru, nadu i ljubav, a kasnije su imale priliku i konkretno ih posvjedočiti.

Jedna skupina djevojaka posjetila je dom za nemoćne i starije osobe, pjevali su sa starijima Božićne pjesme, razgovarali te poklonile im sitnicu - znak pažnje što su ih izradile. Druga je skupina pripremala večeru, a treća očistila crkvu. Na duhovnoj obnovi sudjelovale su i sestre: provincijalna predstojnica s. M. Nelija koja nas je posebno obogatila svojim iskustvom boravka u Južnoj Americi, s. M. Jasna, novakinje s. M. Danijela i s. M. Marija, s. M. Zrinka, s. M. Charlotte i s. M. Angel.  Naše postulantice Anamarija i Kristina kao i kandidatica Ivana bile su također nazočne, nasmijavale nas svojim dosjetkama i razveseljavale pjesmom. Susret smo zaključile klanjanjem euharistijskom sakramentu da Gospodinu zahvalimo na ovim danima kroz koje smo dobivali poticaj da živimo svoju vjeru, nadu i ljubav u punini njihovi dimenzija, te smo  prepustile Bogu da našim srcima uputi zadnju riječ.

Djevojke su se poslije ručka razišle svojim domovima u nadi da će se ovako nešto ponoviti još koji put, da će u svom životu, koji je ne malo puta zahtjevan i izazovan, uspjeti čuti Božji glas koji ih uvijek poziva na izlazak iz sebe i darivanje drugima svjedočeći tako svoju vjeru, nadu i ljubav. Hvala Bogu na njihovim plemenitim srcima!

s. M. Zrinka Vuković

Galerija slika

  Novosti