Studijsko-rekreativni dan Novicijatske škole

U srijedu, 8. svibnja 2019., u sklopu Novicijatske škole Hrvatske redovničke konferencije organiziran je studijsko-rekreativni dan na kojima su sudjelovale kandidatice, postulantice i novakinje različitih redovničkih družbi zajedno sa svojim odgajateljicama. Sudionica ovog događanja bila je i s. M. Lana Pecotić, novakinja Družbe Kćeri Milosrđa.

Sestre su put započele svetom misom u Zagrebačkoj katedrali kako bi uz zagovor bl. Alojzija Stepinca dan provele na korist duše i tijela. Posjetile su kartuzijance u Pleterju u Sloveniji gdje su pogledale film o ovoj redovničkoj zajednici i cistercite u Stični s kojima su molile Srednji čas. U sklopu samostana razgledale su Muzej kršćanstva na slovenskom tlu. Sudionice su pohodile i samostan Školskih sestara Franjevki koje ove godine slave jubilej 150 godina postojanja Družbe. Na Bledu su uživale u prekrasnoj prirodi i ispunjene se vratile u Zagreb. 

„Okrijepljene duše i vesela duha druženje smo nastavile uz pjesmu, molitvu i četiri svjedočanstva koja su nas obogatila i dala nam snagu za nastavak našega puta s Gospodinom.Naš smo dan završili uz poruku i zaključak; da smo, u ovome svijetu u kojem vlada beznađe, tuga i sebičnost, pozvane biti znak nade, radosti i zajedništva.“

HRK

Fotografije: http://www.redovnistvo.hr/vijesti-hkvrpp/novosti/studijsko-rekreativni-dana-novicijatske-skole

  Novosti