Spomendan bl. Marije Propetoga u župi Svete Obitelji u Osijeku

Spomendan bl. Marije Propetoga u župi Svete Obitelji u Osijeku

9. srpnja 2021.

Molitvom hvala i zaziva nebeskome Ocu koje je sastavila bl. Marija Propetoga započela je proslava njezina spomendana u župi Svete Obitelji u Osijeku. Svečano euharistijsko slavlje predslavio je župni vikar fra Stjepan Hrkač, a liturgijsko pjevanje predvodila su djeca iz osječke podružnice dječjeg vrtića »Marija Petković«. Oslanjajući se na evanđeoski ulomak misnik je u propovijedi govorio o blaženičinu životu od djetinjstva do proglašenja blaženom. U svakom je trenutku bila čvrsto oslonjena na Gospodinai Boga je ljubila iznad svega. Imala je jaku vjeru i odanomje ljubavlju skrbila za bližnjega u potrebi. Njezin svetački lik darovan nam je kao uzor u vjerničkome životu i trebamo je kao takvu častiti i biti joj što sličniji.

Nakon euharistijskoga slavlja vrtićka su djeca recitacijom i pjesmom častila svoju blaženu zaštitnicu, a slavlje njezina spomendana nastavilo se uz zakusku u ugodnu razgovoru i druženju.

Kao blaženičine duhovne kćeri zahvalne smo milosrdnom Bogu na svim milostima koje nam je pružio i svima koji su sudjelovali uduhovnoj pripravi za slavlje njezina spomendana. Svim srcem molimo njezin zagovor za sve koji su potaknuti karizmom milosrđa da je što bolje žive u svome vjerničkome i redovničkome životu.

Galerija slika

  Novosti