Radost hoda u vjeri

Tragajući za novim duhovnim iskustvima, za Božjom ljubavi i prisutnošću u svakidašnjem životu, na otoku Korčuli u Smokvici i na Prižbi, u samostanu Družbe Kćeri Milosrđa T.S.R. sv. Franje osamnaest djevojaka je bilo na duhovnim vježbama od 22. - 29. lipnja 2019. pod duhovnim vodstvom s. M. Jelene Krilić.

Tri dana djevojke su  provele u Smokvici, u samostanu upoznavajući jedna drugu tijekom kateheza kroz molitvu, pjesmu, zadatke, razmišljanja, a ostale dane na lijepoj Prižbi gdje je bl. Marija Propetog Isusa Petković pisala Pravila za Družbu. Posjetile su svetište utemeljiteljice Družbe Kćeri Milosrđa, blažene Marije Propetog, u njezinom rodnom mjestu Blatu gdje je s. M. Jasminka Gašparović govorila o blaženičinom životu. Vidjele su njezinu redovničku sobu, rodnu kuću i muzej. Crtica iz njezinog života kako se Marija još kao djevojčica zavjetovala Isusu i osjetila Božji poziv, te s koliko je samo ljubavi brinula o siromašnoj, nezbrinutoj, nevinoj dječici svoga Blata a onda i širom svijeta, gledajući u svakom čovjeku Isusa Krista, dotaknula srce djevojaka. Vrhunac svakog dana bilo je euharistijsko slavlje i klanjanje. Tu su dublje ponirale u sebe, u povezanosti s Isusom, s drugima. Osjetile su pred Presvetim Oltarskim Sakramentom kako im Bog poručuje da je on svijetlo svijeta i da samo s njime mogu ići korak po korak prema vječnom životu.

Svakim danom su se sve više zbližavale na susretima moleći, pjevajući Gospodinu, sudjelujući u zanimljivim skupnim i samostalnim radovima. Posebno i jedno divno iskustvo za djevojke bilo je vrijeme šutnje - susreta sa sobom svojim mislima, raznim pitanjima o Bogu, vjeri. Radost Božja rasla je u našim očima i djelima a Duh Sveti je djelovao kroz nas.

Ovako je svoje iskustvo izrazila jedna od sudionica: Proživjela sam predivne trenutke s Bogom i naučila dosta stvari koje do sada nisam znala. Moje srce i život trenutno su ispunjeni predivnim iskustvima koji su mi možda i promijenili život. Upoznala sam Boga, zapravo shvatila Njegovu veličinu i koliko mi zapravo znači u životu. Bez njega se ovi prelijepi trenutci ne bi dogodili, da nisam vjerovala u njega, u njegovu dobrotu i ljubav. Ovo mi je bilo jedno predivno iskustvo koje ću pamtiti do kraja života.

Duhovno bogatstvo koje smo doživjele neka nas vodi kroz život da poput bl. Marije Propetog Isusa Petković, razlučujemo i spoznamo Božju volju te da mu svaki dan zahvaljujemo za dar vjere koju smo tijekom ovih dana produbljivale.

Mihaela Andrijević

Radost hoda u vjeri

Galerija slika

  Novosti