PROSLAVA DANA DRUŽBE

U nedjelju, 25. Ožujka 2012., uoči blagdana Blagovijesti, vojni ordinarij  Mons. Juraj Jezerinac slavio je sv. Misu u Provincijalnoj kući Družbe Kćeri Milosrđa. Taj dan, duhovne Kćeri Marije Propetog slave dan Družbe. Naime, na Blagovijest 1919. godine, blažena Marija je s još pet djevojaka iz Blata i Vela Luke, pod mudrim vodstvom dubrovačkog biskupa Josipa Marčelića, započela put koji je vodio utemeljenju nove redovničke Družbe.

Otac Biskup je u homiliji  prikazao važnost i značaj blagdana Navještenja Blažene Djevice Marije. Liturgijske tragove ove svetkovine nalazimo na istoku veoma rano. Isusovo utjelovljenje temelj je kršćanskih radosti i razlog svih veličina što ih nalazimo kod Marije. Zbog Marijina navještenja zvona širom svijeta zvone tri puta na dan da san podsjete na veliki događaj utjelovljenja Božjega Sina Isusa Krista. Na poseban način mons. Juraj istaknuo je, važnost čistog srca, sinovskog odnosa prema Majci Mariji i suobličavanja Isusu Kristu u svom duhovnom životu. To znači pronaći prvu Ljubav i biti svjestan da je Bog nas prvi ljubio i da nas ljubi. Od te punine koju primamo možemo se nesebično davati drugima koji su potrebni naše ljubavi. Zahvaljujemo Gospodinu na daru ove redovničke zajednice i molimo da zagovor blažene Marije Petković prati njezine Kćeri u vršenju poslanja koje im je povjereno i tako odgovore na poziv svetosti.

Hvala Preuzvišenom Ocu biskupu koji je uzveličao ovaj dan  svojom prisutnošću i riječima ohrabrenja. Neka nas Majka Marija, koja je bila potpuno predana Bogu prati, zagovara i pomaže. 

  Novosti