Proslava spomendana bl. Marije Propetog Isusa Petković u Novskoj

Proslavu za spomendana naše drage blaženice započeli smo trodnevnom pripravom od šestog do osmog srpnja u našoj župnoj dvorani gdje se nalazi privremeni bogoslužni prostor zbog radova na župnoj crkvi.

Svaki dan naša se župna zajednica okupljala u 17.25 na prigodnom programu, tako smo prvi dan molili krunicu s uvodnim razmišljanjima blaženice, drugi dan smo imali euharistijsko klanjanje, a treći dan molitveno-meditativni program pod nazivom Kćer Milosrđa. Program su predvodili Poslanici Milosrđa. Našu trodnevnu pripravu uveličali su i naši najmanji, trećeg dana trodnevnice, nakon euharistijskog slavlja dječji crkveni zbor Lukići pripremili su koncert u čast blaženici. Njihova dječja radost i predanost ispunila je srce svakog prisutnog.

Euharistijska slavlja i na njima prigodne homilije upućivao nam je vlč. Jozo Zorić, župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Pakraca. Vlč. Jozo tijekom trodnevne priprave uvodio nas je u dublja razmišljanja o trima teologalnim krepostima; vjeri, nadi i ljubavi. Njihovu važnost i aktualnost te ukorijenjenost u životu blaženice vlč. Jozo nam je predstavio na vrlo slikovit način s mnoštvom primjera.

Slavlje spomendana blaženice započeli smo molitvom krunice u sestarskom samostanu u 17.00 h. Nakon molitve smo u procesiji s pjesmom i moćima blaženice došli do župne dvorane gdje smo slavili euharistijsko slavlje. Vlč. Jozo je u homiliji istaknuo kako je milosrđe Božje tako važno obilježje Njegove osobe te kako svatko od nas može biti dionik toga milosrđa kao što je i blaženica bila a da je na tom putu iznimno važan upravo osobni odnos sa Gospodinom.

Nakon popričesne molitve članovi skupine Poslanici Milosrđa obnovili su svoja obećanja i još jednom pred župnom zajednicom izrekli svoje "da" služenju Isusu Kristu po primjeru bl. Marije Propetog.

Nakon euharistijskog slavlja zaputili smo se u samostanskoj dvorište gdje smo bili na zakuski te u ljepoti župnog zajedništva proslavili ovaj veliki dan. 

 

S. M. Kristina Injić

Galerija slika

  Novosti