Pohod župi Klis

Iznad Splita, a podno Klisa uzdiže se župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije. Nebeska Majka bdije nad Solinom i Splitom, nad Klisom, ali i nad svima nama. Ovu župu, prema dogovoru sa župnikom don Miroslavom Šestanom, 27. listopada 2019. posjetile su s. M. Jasminka Gašparović i s. M. Miljana Heđi, kako bi vjernicima predstavile i približile život, djelovanje i put do svetosti blažene Marije Propetog Isusa Petković, kao i Zakladu, koja nosi njezino ime.

Po završetku euharistijskog slavlja u 8 i 10.30 sati o bl. Mariji Propetoga govorila je s. M. Jasminka, a zatim su vjernici imali mogućnost pristupiti moćniku bl. Marije i iskazati svoje poštovanje, svoje tihe molitve, vapaje i želje i vjeru u njezin zagovor.

Zaista je neprocjenjivo iskustvo doživjeti s koliko vjere svi pristupaju blaženici, od onih najmanjih do onih u poodmakloj dobi, prepoznajući u njoj majku koja ima srca za najmanje, najslabije, sve one koji su u potrebi duhovnoj ili materijalnoj. A blažena Marija Propetoga sluša i prenosi molbe svojoj Raspetoj ljubavi i Nebeskom Ocu, kao što je i za života osluškivala vapaje sirota i odgovorila darom svoga života da pomogne, da utješi, da pruži nadu i vjeru u neizrecivu ljubav Nebeskog Oca.

Zahvaljujući župniku don Miroslavu i župljanima na srdačnom gostoprimstvu želimo da ih sve prati zagovor bl. Marije Propetog Isusa.

s. M. Jasminka Gašparović, promicateljica Kauze

 
 
  Novosti