Ne prepusti se žalosti

Šestog dana devetnice blaženoj Mariji Petković, 6. srpnja 2018., na dan sv. Ćirila i Metoda, sudionici devetnice su bili potaknuti razmišljanjima bl. Marije Propetog Isusa Petković kako se ne treba predati žalosti.

U poslijepodnevnim satima nakon pobožnosti Krunice u svetištu bl. Marije Propetog Petković u Blatu na Korčuli euharistijsko slavlje predvodio je fra Nikica Vujica, gvardijan Franjevačke provincije Bosne Srebrene a koncelebrirao don Željko Kovačević, župnik. Pjevao je Crkveni pjevački zbor „Don Ivo Oreb“ iz Vela Luke pod vodstvom gosp. Tončija Oreba koji su nakon euharistijskog slavlja održali koncert skladbi poznatih glazbenika kao što su Mozart i Bach.

U svojoj propovijedi fra Nikica se zapitao kako ne upasti u melankoliju, u žalost? Tema je uzeta iz molitvenika blažene Marije Petković. Dao je primjer sv. Ilije koji je propovijedao Izraelcima i upozoravao ih da se vrate Gospodinu i njegovim zapovijedima ali ga nitko nije slušao, niti se obazirao na njegova upozorenja. Na kraju je Ilija žalostan odustao i legao na zemlju želeći umrijeti. Ali na poziv anđela Gospodnjeg Ilija ustaje i nastavlja propovijedati bez obzira na sve. I blažena Marija Petković nam govori kako čovjek sve treba činiti i podnositi na veću slavu Božju.

Euharistijsko slavlje je kulminiralo svečanim blagoslovom s moćima blažene Marije Petković nakon čega su vjernici imali priliku iskazati pobožnost moćima.

U prijepodnevnim satima u Domu za odrasle osobe Blato upriličena je proslava Dana Doma. Euharistijsko slavlje za korisnike i djelatnike Doma predvodio je don Željko Kovačević, župnik župe Svih svetih u Blatu i dekan Korčulanskog dekanata, a pjevanjem animirao mješoviti župni zbor iz Blata pod vodstvom s. M. Juliane Beretić. Nakon euharistijskog slavlja bio je prigodni program u kojemu su sudjelovali klapa „Diverso“ i djeca OŠ Blato.

MG župe Blato

  Novosti