Nagradni izlet u Blato i Prižbu

Učenici i njihovi mentori koji su na kvizu o biskupu Josipu Marčeliću osvojili druga i treća mjesta, proveli su na Prižbi od 10.-12. svibnja 2019. godine vrijeme nagradnog izleta.

Kviz Samo sve veselo u Gospodinu! u organizaciji Družbe Kćeri Milosrđa T.S.R. sv. Franje i Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije održan je u Dubrovniku 27. listopada 2018. godine. Na kvizu su sudjelovali brojni učenici Dubrovačkih osnovnih i srednjih škola, ali i djeca i mladi iz drugih dijelova Hrvatske koji se okupljaju u zajednicama Bisera Očeva milosrđa, mladih suradnika sestara Kćeri Milosrđa koji slijede karizmu bl. Marije Propetog Isusa Petković.

Učenici Gimnazije Dubrovnik, Medicinske škole Dubrovnik i OŠ Lapad na kvizu su osvojili druga i treća mjesta a njihova nagrada bio je vikend na Prižbi, maloj uvali na otoku Korčuli nedaleko Blata, rodnog mjesta Blaženice.

Stigavši uvečer na Prižbu, nakon smještaja i večere, kroz igru i druženje zajednički su se upoznali.

U subotu Bog im je darovao lijepo vrijeme, a tijekom dana su se izmjenjivali molitva, druženje, razmatranje, spremanje obroka, šetnje. U ovo doba Prižba je vrlo tiha i pravo mjesto za osluškivanje Božje riječi, te su dio prijepodneva proveli u meditaciji nad evanđeljima osluškujući Božju riječ. Osobito je bilo radosno pripremanje obroka koje su sudionici sami pripremali. Poslijepodne, šetnjom do križa na poluotočiću, obišli su mjesto gdje je bl. Marija Propetog pisala prva pravila Družbe. U podnožju križa, diveći se ljepoti prirode i tišini mjesta, molili su krunicu. Uvečer je uslijedilo radosno druženje uz igre i smijeh.

Nakon doručka u nedjelju pozdravili su Prižbu i zahvalili s. M. Paulini Mirošević, koja ih je na Prižbi ugostila, te krenuli put Blata. U Blatu sudjelovali smo na župnoj misi, posjetili svetište bl. Marije Propetog Isusa Petković, muzej i samostan. Nakon ručka uputili su se svojim kućama, s nadom da će uskoro ponovno doći u Blato i na Prižbu. 

S. M. Katarina Mihić

Galerija slika

  Novosti