Misijska nedjelja u župi Svih svetih u Blatu

Misijska nedjelja u župi Svih svetih u Blatu

Na misijsku nedjelju, dan molitve i promicanja misijskoga poslanja, 18. listopada 2020. djeca iz dječje radionice Biseri Očeva milosrđa i OŠ Blato izvela su na kraju euharistijskih slavlja u 9 i 18 sati u župi Svih svetih u Blatu kratak igrokaz. Prispodobili su djecu sa svih kontinenata i ispričali njihova iskustva u susretu s misionarima, posebice ističući kako su im oni pomogli.

Pripreme za prodajnu izložbu tekle su pomalo drukčije nego prijašnjih godina kad smo se okupljali u velikoj skupini. Budući da ima četrdesetero djece iz skupine Bisera Očeva milosrđa, u dobi od prvoga do petoga razreda, sastanci su se zbog epidemioloških mjera u borbi protiv pandemija koronavirusa, održavali u manjim skupinama. Neki su od slanoga tijesta oblikovali razne oblike i ispekli ih, a drugi su ih bojili, ukrašavali i pakirali.

Djeca su se s velikim žarom i angažmanom uključili u pripreme, a vjernicima je nakon mise bilo ponuđeno da njihove rukotvorine kupe i tako svojim prilogom pomognu misije Družbe Kćeri Milosrđa Trećega samostanskoga reda sv. Franje na Kubi. Naše sestre od kolovoza 2014. žive u Jaimanitasu, siromašnom predgrađu Havane, gdje djeluju kao misionarke. Ostvaruju to u dvije župe kao vjeroučiteljice, posjećuju starce i bolesnike po obiteljima i rade s mladima. Pozivaju ih na misu, a djecu i odrasle pripremaju na sakramente i poučavaju ih u vjerskom životu. Za njih prikupljaju pomoć u odjeći i hrani koju im daju na susretima ili pri posjetu u njihovim kućama.

Od srca hvala djeci i vjernicima koji su pomogli svojim molitvama, prilozima i radom u radionicama, da bi i naš maleni prilog pomogao našim sestrama misonarkama da u kućama kubanskih obitelji probude vjerski život i podupru ga u njegovu razvitku.

s. M. Juliana Beretić

Galerija slika

  Novosti