MIJENJATI SVIJET

U Blatu na otoku Korčuli održan je od 23. do 25. ožujka 2012. god. susret Bisera Očeva milosrđa s područja južne Hrvatske. Preko 60 Bisera  iz Stabline (Ploče), Splita, Dubrovnika, Uskoplja (BiH ) i Blata  okupilo se oko svoje drage Blaženice. Susret je vodila s.M. Danijela Škoro uz pomoć susestara.  

Središnji dio susreta odvijao se u subotu. Počeo je u jutarnjim satima na Prižbi uvodnim razmišljanjem s.M. Danijele.  Uslijedio je rad u skupinama  kojim su Biseri započeli „mijenjati svijet“ .  Potaknuti predavanjem  odlučili su zahvaliti Gospodinu na onima koji njima pomažu svjesni odgovornosti da oni trebaju pomagati dalje. Kroz zanimljiv grupni rad,  naučili su: plesti maslinove grančice, pjevati i izrađivati leptiriće s porukama bl. Marije  Propetog koje su za uspomenu darovali sudionicima susreta. Euharistijsko slavlje u Svetištu bl. Marije Propetog Petković predslavio je don Nikola Berišić, župnik župe Svih svetih u Blatu. Pjesmom su je obogatile djevojke zbora Stope. Nakon sv. mise sudionici su uživali su u razigranom programu kojim su se jedni drugima predstavili.

Doživljeno iskustvo boravka u svetištu bl. Marije Propetog,  proživljenog zajedništva i  nova prijateljstva bit će izvor zahvalnosti Bogu i poticaj radosnog svjedočanstva svojim obiteljima, vršnjacima i župnim zajednicama.

  Novosti