Vazmeno trodnevlje - živjeti i slaviti u obitelji

Ova godina za nas nije obična godina. Ni dani Velikog tjedna nisu obični dani. To su dani koji vode stožeru naše vjere - vjeri u uskrsnuće, vjeri da je Isus Krist Bog koji je živ i koji i nas poziva na taj i takav život. 

Onemogućeni sudjelovati u otajstvima Velikog tjedna u prostoru crkve, prisiljeni smo osmisliti ih i proživjeti na drugačiji način. Kako to učiniti kada nismo svećenici i naši domovi nisu crkve? - možda će se zapitati mnogi. 

Biskupi potiču vjernike i obitelji, koje su male Crkve, da u danima Velikog tjedna i Vazmenoga trodnevlja u svojim domovima njeguju duh molitve, duh sabranosti, duh pučke pobožnosti, duh čitanja Svetog Pisma. Također imamo mogućnost praćenja obreda i misa putem Hrvatske televizije i Hrvatskog radija, kao i mrežnih stranica. Hvala Bogu da svoju crkvenost možemo živjeti uz pomoć medija!

Sestre Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje žele ponuditi prijedloge kako proživjeti i živjeti dane Velikog tjedna u obitelji. Kateheze za djecu koje su ponuđene u prilogu, osmišljene su kao pomoć roditeljima za sljedeće dane: Veliki četvrtak, Veliki petak, Velika subota i Uskrs. Cilj kateheza nije samo produbiti znanje i spoznaju o otajstvima Vazmenog trodnevlja kod djece, nego i u svim članovima obitelji. Stoga bi kateheze svoju puninu ostvarile kada bi se u zadatke uključili svi članovi obitelji.  

Nadamo se da će ove kateheze pomoći u jačanju zajedništva u vašim obiteljima i olakšati vam planiranje i osmišljavanje ovih svetih dana. 

Blagoslovljen Veliki tjedan žele vam i prate vas molitvom

sestre Kćeri Milosrđa

Veliki četvrtak obiteljska kateheza1.2 megabajta
Veliki petak obiteljska kateheza1.7 megabajta
Velika subota obiteljska kateheza1.4 megabajta
Uskrs obiteljska kateheza1.5 megabajta
 
  Novosti