Isus sve mijenja, sve čini novo

Hodočašće župe Očišćenja Marijina iz Smokvice i cjelovečernje klanjanje pred Presvetim osmog dana devetnice bl. Mariji Petković.

 

Osmog dana devetnice blaženoj Mariji Petković, 7. srpnja 2018., u poslijepodnevnim satima nakon pobožnosti Krunice, u svetištu bl. Marije Propetog Petković u Blatu na Korčuli, euharistijsko slavlje predvodio je don Mihael Čavlek, župnik župe Očišćenja Marijina u Smokvici i upravitelj župe sv. Petra u Čari, a koncelebrirao don Željko Kovačević, župnik župe Svih Svetih u Blatu i dekan Korčulanskog dekanata. Euharistijsko slavlje svojim pjevanjem je animirao župni zbor iz Smokvice.

U svojoj propovijedi don Mihael je rekao kako Isus sve mijenja, sve čini novo. Također i blažena Marija Petković je učinila nešto novo u Blatu, osnovavši Družbu Kćeri Milosrđa. I mi smo pozvani kao i blažena Marija promijeniti svoj život slijedeći Isusov put jer usmjerujući svoj život prema Isusu, također mijenjamo na bolje i sve oko sebe. Nakon završnog blagoslova u svetištu i mogućnosti iskazivanja pobožnosti moćima blaženice održano je cjelovečernje euharistijsko klanjanje pred Presvetim. Prvi sat klanjanje je predvodio don Željko Kovačević, župnik, a nakon toga mijenjale su se župne zajednice: Franjevački svjetovni red, Molitvena grupa, Bratovština Svih Svetih, Bratovština Svete Vincence, Neokatekumeni te na kraju mladi i ministranti.

MG župe Blato

  Novosti