Hodočašće Majci Božjoj u Voćin

U subotu 22. svibnja 2021. g., dan prije svetkovine Duhova više od trideset sestara Kćeri Milosrđa hodočastile su u marijansko svetište u Voćin. U ovom značajnom hrvatskom svetištu, u požeškoj biskupiji molile su za mir u svijetu, za prestanak pandemije, za Družbu i sestre i za sve potrebe.

Župnik vlč. Ivan Ereiz, iskazao nam je bratsku i radosnu dobrodošlicu i gostoljubivost, te nam živopisno izložio kratku povijest i značaj ovoga svetišta. U 11 i 30 sati slavio je euharistiju, te smo zahvalne Bogu za milost i dar vjere, snagu Duha Svetoga i Majku Mariju, koja čuva i prati svoj narod iskazale Gospodinu čast i slavu euharistijskim zajedništvom a onda i u molitvi ružarija.

U zaštitu i zagovor preporučile smo sve ljude, naše državne i crkvene poglavare, sve sestre osobito one koje trpe i nose križ bolesti, a na poseban način zahvalne na daru služenja sestre su molile za s. M. Emilu Barabarić, provincijalnu predstojnicu kojoj smo ovom prigodom proslavile imendan. Zajedništvo smo nastavile u sestrinskom agape, u Suhopolju, u rodnoj kući jedne od naših sestara. Okrijepljene molitvom, snagom zagovora Majke Božje Voćinske sestre su se vratile svojim zajednicama, u svakodnevnicu s novom radošću i nadom.

Neka Majka Božja u čijem se mjesecu nalazimo i dalje čuva i prati hrvatski narod i cijeli svijet, a moć i snaga Duha Svetoga neka nam budu uvijek izvor s kojeg ćemo napajati svoje duše vjerom da teškoće i križevi, stradanja i umiranja nisu uzaludna žrtva nego nova sjemena dobra.

S. M. Anamarija, rodom iz Novske (požeška biskupija), koja se u ovoj godini priprema za doživotne zavjete, u Voćin je hodočastila od malih nogu ovako je sročila jučerašnji događaj:

Opet je ovdje samo tišina bitna.

Koljeno, krunica u svetištu i naša srca sitna.

Marija je nebeski sjaj,

Marija je podno križa,

Marija je u srcima svima.

Ori se pjesma: umnoži nam vjeru,

ori se molba vruća: obrati mila majčice sve izgubljene.

Samo je tišina bitna i uspomene izviru,

kroz šumu i planinu u daleki kraj,

hrle nam srca, da vidimo Mariju,

taj nebeski sjaj.

Galerija slika

  Novosti