Hodočašće dječjih vrtića na Mariju Bistricu

Evo nas pred tobom Marijo da ti zahvalimo na majčinskoj blizini, a dragom Bogu na svemu lijepom što smo doživjeli i proživjeli u ovoj vrtičkoj godini. Mnoštvo raspjevanih mališana, njihovih roditelja i teta – odgojiteljica svih katoličkih vrtića grada Zagreba danas, 2. lipnja 2012.   ukrasilo je svetište Majke Božje Bistričke. U mnoštvu šarenila majica, kapica i transparenata, veliki bijeli cvijet s likom Bl. Marije Petković   isticao se na čelu povorke našeg vrtića, a nosili su ga jaki tate.

Procesija je s pjesmom prošla kroz svetište, a sv. Misu na otvorenom predslavio je upravitelj svetišta vlč. Zlatko Koren uz koncelebraciju šestorice svećenika. Na početku misnog slavlja voditelj je pojedinačno pozdravio svaki vrtić, a djeca su mu uzvratila veselim poklikom ALELUJA! U kratkoj propovijedi zahvalio je roditeljima i tetama u vrtiću što djecu puštaju k Isusu. „Time ste učinili ono najveće i najsnažnije što možete“ naglasio je vlč. Koren, a potom prisutne   pozvao  na svjedočanstvo kršćanskog života i molitvu za obitelji.  U ime našeg vrtića molitvu vjernika molila je Ana Župić. Djeca su od srca pjevala novu Bistričku himnu              

            Došli smo iz vrtića da budemo ti bliže,

                        Naš ti pozdrav Marijo iz malog srca stiže.

Uvijek si uz nas kad god nam treba,

                        Volimo te Marijo sve do neba, sve do neba.

       Šaljemo ti poljupce da Bistricom odlete

      Čuvaj naše najbliže to moli malo dijete.

              Ruke naše malene pune radosti ti mašu

              Hvala tebi Majčice za Hrvatsku nam našu.

I doista, mahalo se Mariji ručicama, srcem, dušom i pjesmom uz obećanje da smo tu i dogodine. Nakon misnog slavlja ostali smo u molitvi i druženju.

s.M. Patricija Jurić

Galerija slika

  Novosti