Duhovna obnova Salezijanaca u samostanu sv. Obitelji-Šestine

U subotu, 22. veljače 2020., u samostanu Kćeri Milosrđa sv. Obitelji u Šestina,a, don Mladen Delić, povjerenik za odgoj i obrazovanje u Hrvatskoj salezijanskoj provinciji, imao je duhovnu obnovu salezijanskim prednovacima. U poslijepodnevnom rasporedu, u tišini samostana, razmišljali su o redovničkom pozivu, a u zajedništvu sa sestarama molili su Večernju molitvu Časoslova i slavili Euharistiju. S. M. Jelena Krilić, prednovacima je predstavila zajednicu u koju su došli, te im govorila o Družbi Kćeri Milosrđa i utemeljiteljici blaženoj Mariji Propetog Isusa Petković. Istaknula je kako se njihov posjet ovom samostanu događa u jubilarnoj godini, slavlju 100. obljetnice Družbe. Upoznala je prednovake, s milošću oprosta koju je sv. Otac udijelio o slavlju jubilarne godine, a zadobiva se uz opće uvjete, u svim kapelicama samostana Kćeri Milosrđa.

Nakon euharistijskog slavlja prednovaci su častili moći bl. Marije Propetog Isusa Krista te ostali u radosnom agape sa sestrama.

Preporučili smo sve njezinom zagovoru, sa željom i molitvom da mladi koji su se odvažili krenuti za Kristom, ne budu samo u pozivu ustrajni, nego kako je u propovijedi rekao don Mladen, kreposni i sveti: redovnici i redovnice.

s. M. Jelena Krilić, mjesna predstojnica u samostanu sv. Obitelji u Šestinama

Galerija slika

  Novosti