Božić u obitelji

Nijedno slavlje u kršćanskoj crkvenoj godini nije toliko povezano s velikim očekivanjem kao slavlje rođenja Isusa Krista. Želimo savršeno postavljen stol, skladno slavlje i sretne dječje oči. Ali to ne uspijeva uvijek. Valja se prisjetiti božićnog evanđelja. Ono govori o poteškoćama, nepovoljnim okolnostima i mukama, ali i o radosti, sreći i miru. Marija rađa Sina usred nesavršenoga, krizom zaogrnutoga svijeta. To ne umanjuje radost rođenja Spasitelja i čuđenje nad tolikom Božjom milosti.

U promišljanju kako doživljenije proslaviti Božić i božićne blagdane sestre Kćeri Milosrđa žele pomoći roditeljima da što je moguće bolje djeci prenesu najvažnije istine kršćanske vjere u raznim oblicima ukrašavanja svoga doma i priprave na slavlje. S. M. Juliana Beretić, s. M. Lana Pecotić, s. M. Jelena Krilić i Katica Knezović pripremile su prijedloge za proslavu Božića ove 2020. godine. Ponuđeni materijali donose poticaje za proslavu Božića, pojednostavljeno evanđelje o Isusovu rođenju (Lk 2,1-14), prijedloge za crtani film, kratku pobožnost kod kuće na Badnjak kao i slavlje Božje riječi uz koju je ponuđen i kratak razgovor.

Uz sve ovo, predložene su različite radionice u obitelji za izradu božićnoga nakita, darova, ukrasa, kao i pjesme koje se mogu pjevati dok je obitelj na okupu, a i molitve koje mogu moliti i djeca.

Svi se ti prijedlozi za proslavu Božića i božićnih blagdane u kršćanskoj obitelji nalaze na mrežnim stranicama Družbe Kćeri Milosrđa – Provincije Krista Kralja www.marijapropetog.hr.

Uz dobre želje za blagoslovljene i raspjevane božićne blagdane,

vaše sestre Kćeri Milosrđa

Obiteljske božićne kateheze3.8 megabajta
 
  Novosti