Blagoslov kuće u Šestinama

Na blagdan Krista Kralja, 20. studenog 2016. godine, u Šestinama je svečano blagoslovljen novoizgrađeni dio samostana Svete Obitelji sestara Kćeri Milosrđa.

Kuća sestara Kćeri Milosrđa u Šestinama otvorena je 1938. godine. Do sada je više puta adaptirana. Ova obnova je jedna od najopsežnijih jer obuhvaća prilagodbu kuće starijim i bolesnim sestrama za koje je kuća u ovom trenutku namijenjena. U realizaciji projekta pomogle su prije svega sve sestre provincije Krista Kralja svojim molitvama, radom i odricanjima, a velikim dijelom i različite dobrotvorne organizacije, dobročinitelji i prijatelji Družbe.

Svečani blagoslov je započeo sv. misom u 11 sati u župnoj crkvi sv. Mirka u Šestinama. Misno slavlje je predslavio župnik vlč. Robert Šreter uz koncelebraciju više svećenika. Nakon sv. mise sestre, župljani i gosti su se u procesiji uputili prema samostanu blagosloviti novu zgradu. Blagoslovio ju je župnik župe sv. Mirka u Šestinama vlč. Robert Šreter. Župljani i gosti su se zadržali u razgovoru uz prigodni domjenak sa sestrama. Blagoslovu su nazočile sestre većine naših zajednica u Hrvatskoj, kao i sestre iz Argentine, Paragvaja, Perua, Rumunjske i Italije koje su se okupile na susretu u Ugljanu.

Hvala dragom Bogu što je omogućio dobrim ljudima da nam pomognu izgraditi zgradu koja će olakšati život našim starijim i bolesnim sestrama.

Galerija slika

  Novosti