• Slika prva

CVIJEĆE ZA MARIJU

CVIJEĆE ZA MARIJU

U sklopu projekta „Cvijeće za Mariju“, koju zajednički organiziraju Laudato i Katolički vrtići grada Zagreba održana je 11. svibnja likovna radionica u DV Marija Petković. Zanimljivi gost bio je istaknuti slikar i profesor na Akademiji likovnih umjetnosti docent Tomislav Buntak koji je djeci pokazao osnovne tehnike slikanja u akvarelu. U vrtiću je vladala razdragana atmosfera. Djeca su pažljivo pratila svaku riječ i potez kista svoga predavača. Svoja umijeća pokazala su imitirajući umjetnikove slikarske pokrete. Tako su nastale prekrasne slike malih ruku, a sutra možda velikih umjetnika.

 


U projektu „Cvijeće za Mariju“ sudjeluje pet umjetnika koji će kroz jednosatne radionice u pet katoličkih vrtićima s djecom crtati cvijeće raznim likovnim tehnikama. Likovna djela umjetnika i dječji radovi bit će predstavljeni u subotu, 26. svibnja ove godine u galeriji Laudato Corde u Kvaternik plazi u Zagrebu. Izložba je prodajnog karaktera, kako bi se vrtiću „Sunčev sjaj – Nazaret“ omogućio premještaj u drugi prostor.

Projekt je posvećen Blaženoj Djevici Mariji, a završit će darivanjem jednog dječjeg likovnog rada Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke na tradicionalnom hodočašću dječjih vrtića iz Zagrebačke nadbiskupije koji će se održati 2. lipnja.
 

učimo od umjetnika                                     male ruke velikih umjetnika
 

 

 

© 2018 DKM
Izrada web stranica: Dedal komunikacije