DATUM:

01.08.1982.

Ukratko:

Osijek - Mljetska 57 - Gospa od Anđela: 1. kolovoza 1982.

Osijek - Bakarska 1 - Gospa od Anđela: 31. kolovoza 1996.

Dolazak sestara u ovu župu Sv. Obitelji u Osijeku i otvorenje nove zajednice posvećene Gospi od Anđela bio je 1. kolovoza 1982. godine u Mljetskoj ulici 57. Sestre su došle na poziv Franjevaca provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba. Jug II bio je tada novo područje grada Osijeka gdje su počeli doseljavati mlade obitelji iz BiH, Dalmacije, Baranje i ostalih naših pokrajina. Uprava Družbe se odvažila na kupnju jedne obiteljske kuće u kojoj su napravile i vrtić jer su mlade obitelji tražile da im sestre čuvaju djecu. Godine 1987. sestre su kupile još jednu kuću koja je bila tik do sestarske koju su kasnije povezali i pretvorili u vrtić i time dobili prostor za sestre.

Nakon domovinskoga rata Franjevci su dobili od grada zemljište u blizini škole u Bakarskoj ulici i darovali ga sestrama za izgradnju novog samostana i vrtića. Gradnja je započela 16. srpnja 1994., a dovršena je i blagoslovljena 31. kolovoza 1996. Kad su se sestre preselile u novosagrađeni samostan i vrtić zaživjela je ista zajednica sestara iz Mljetske, a kuća je prenijela zaštitnicu Gospu od Anđela. Dvije kupljene kuće su se prodale za isplaćivanje dugova gradnje samostana u Bakarskoj 1.

Prve sestre - Mljetska: s. M. Egidija Galić; s. M. Lea Brusač i s. M. Geralda Vrkić

Prve sestre - Bakarska: s. M. Kristofora Domšić; s. M. Marinka Piljić; s. M. Kalista Grbeš; s. M. Edita Zeko i s. M. Iva Bagarić

  Na današnji dan