DATUM:

23.09.1973.

Ukratko:

Čakovec - Kraljice Mira

23. rujna 1973.

Provincijalna uprava zamolila je preuzvišenoga nadbiskupa Franju Kuharića, da dozvoli sestrama da otvore zajednicu u Čakovcu u kući koju su namjeravale kupiti od jedne obitelji.

Nadbiskup je dozvolio jer su sestre navele da su spremne otvoriti čuvalište djece i da iz Međimurja ima veliki broj sestara i da bi bilo lijepo da imamo vlastiti kuću u Čakovcu.

Čim su sestre uselile u kuću odmah su preuredile dio prizemnih prostorija za čuvanje djece. Tako su odmah nakon što se ukazala mogućnost čuvanja djece od gradskih vlasti dobili suglasnost da mogu čuvati djecu jasličke skupine od 1-3 godine što sestre provode do danas pod nazivom vrtić Marija Petković. Sestre na prolazu k svojima imaju gdje svratiti i provesti vrijeme odmora.

30. studenoga mons. Josip Lach blagoslovio je kućnu kapelicu za sestre pod nazivom: Majka lijepe ljubavi. Taj naziv, dozvolom poglavara, 2003. godine sestre su promijenile u naziv zajednice Kraljice mira, koji se slavi 9. srpnja zajedno s blagdanom Majke Marije Propetoga.

Sestre su nekoliko godina pomagale u župi sv. Antuna i predavale vjeronauk u Osnovnoj i Srednjoj školi. Zbog nedostatka sestara povukle su se iz župnog apostolata i vjeronauka u školi.

Prve sestre: s. M. Matilda Goričanec; s. M. Vjenceslava Murković; s. M. Klaudija Petermanec i s. M. Blagoljuba Brez

  Na današnji dan