VJERA I OBITELJ

Okupljeni oko svetišta bl. Marije Petković bili su djeca i roditelji iz dječjih vrtića Marija Petković od 8. do 10.  lipnja 2012. Susret su organizirale i vodile voditeljice podružnica na čelu sa ravnateljicom s.M. Patricijom Jurić. Posebni obol organizaciji dala je s.M. Iva Bagarić kojoj su velikodušno pomogle sestre iz zajednice u Blatu.  Uz bogati program ispunjen molitvom, pjesmom i igrom  roditelji su prisustvovali predavanju   dr. Ivana Bodrožića, profesor na KBF-u u Zagrebu. Najveseliji dio susreta bio je zajednički program u kojemu su svoje umijeće pjevanja, recitiranje, plesa i glume pokazala djeca iz  iz Blata, Pule, Zagreba, Osijeka, Čakovca i Subotice.  Donosimo iskustvo mame Ane iz Zagreba.

 Od 8. do 10. lipnja ove godine desetero predškolaraca iz zagrebačkog vrtića Marije Petković s roditeljima i svojim dragim tetama, s. Patricijom, s. Antonijom i tetom Gordanom, sudjelovalo je na tradicionalnom susretu svih dječjih vrtića Marije Petković u njezinom rodnom Blatu na Korčuli. Puna tri dana naši su se Lara, Tea, Marija, Kimi, Ana, Andrea, Dunja, Luka, Ilija i Lovro, zajedno sa svojom braćom i sestrama i nama odraslima intenzivno družili i iskreno molili za svoje male i velike nakane. Na priredbi u Domu kulture oduševili su sve prisutne svojim glumačkim i plesačkim umijećem. 

Okrijepljeni ovim prekrasnim putovanjem i ispunjeni istinskom radošću koju smo na njemu osjetili, nadamo se i molimo da Božji blagoslov i zagovor bl. Marije Petković uvijek prate našu djecu, tete u vrtiću i nas  roditelje na našem životnom putu!

Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ostvari ovo hodočašće kojeg ćemo se svi uvijek sjećati s velikim veseljem!

  Ana Ribarić Grubelj, u ime roditelja predškolaraca DV Marije Petković iz Zagreba

Galerija slika

  Novosti