Trodnevnica u župi sv. Petra

U Zagrebu, u župi sv. Petra u Vlaškoj ulici, započela je 6. srpnja 2017. trodnevnica bl. Mariji Propetog Isusa Petković.

Sestre su započele trodnevnicu molitvom krunice uz razmatranja otajstava svjetla kroz blaženičine tekstove i promišljanja vezana uz euharistiju, krštenje Isusovo na Jordanu, preobraženje Isusovo te čuda koja je Isus činio u narodu.  Neposrednom molitvenom pripravom za euharistijsko slavlje oraspoložili smo srca kako bismo prihvatili Božju Riječ te mogli osnaženi sv. Pričešću ići u svijet donositi Krista poput bl. Marije Petković.

Euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Odilon Singbo, sveučilišni kapelan. Svojim predanim srcem Gospodinu razlomio nam je Riječi sv. Pisma i potaknuo nas na dublje promišljanje svoje vjere i odnosa s Gospodinom. U propovijedi je istaknuo važnost predanja u Božje ruke poput Abrahama, praoca naše vjere. Često se grčevito borimo i molimo od Boga tjelesna ozdravljenja, no Bog zna što nam je potrebno te udjeljuje ono dubinsko, nužno, duhovno ozdravljenje, istaknuo je vlč. Odilon te dodao kako nam bl. Marija Petković kao i svi hrvatski svetci i blaženici u tome trebaju biti živi primjer. Oni su također hodali ovom, hrvatskom zemljom, bili dio ovog mentaliteta, suosjećali, trpjeli i radovali se s ovim narodom. Naglasio je kako trebamo biti ponosni što nam je Bog udijelio tu milost da imamo velikane, zagovornike poput bl. Marije Petković i bl. Alojzija Stepinca.

Na kraju euharistijskoga slavlja pozvao je vjrenike na čašćenje relikvija bl. Marije Propetog Isusa Petković te iz iskustva posvjedočio snagu zagovorničke molitve Velikoj Ženi Hrvata.

Blažena Marijo Propetog Isusa moli za svoj narod!  

s. M. Anamarija Vuković

Galerija slika

  Novosti