Trodnevnica na Trešnjevci

U župi sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci započela je 6. srpnja 2017. godine trodnevnica bl. Mariji Propetog Isusa Petković.

Prvi dan trodnevnice Poslanici Milosrđa zajedno s članicama župnog zbora gospođa i djelatnicima župnog Caritasa započeli su krunicom otajstava svjetla s blaženičinim promišljanima.

Svetu misu je predslavio župnik vlč. Damir Ocvirk koji je našu molitvu usmjerio sadržajnom propovijedi. U žarištu propovijedi bila su blaženičina promišljanja o svetom Josipu te o pravoj i iskrenoj pobožnosti prema tom svecu, zaštitniku naše župe, ali i cijele domovine. Njegovom nebeskom zagovoru naša blaženica pripisuje čudesnu zaštitu Družbe Kćeri Milosrđa u teško doba nakon Drugog svjetskog rata u kojem su mnoge redovničke zajednice trpjele progone. Blaženica naglašava obilježja prave, iskrene pobožnosti prema svetom Josipu koja se sastoji u ljubavi prema Isusu i Mariji kakvu je on imao i njegovao, te predanom radu i pravednosti. Vlč. Damir povezuje svetog Josipa i praoca Abrahama kojima je zajednička poslušnost Bogu i pouzdanje u njegovu providnost u situacijama koje izlaze iz normalnih životnih okolnosti. Upravo to pouzdanje u Božju providnost jedna je od važnih osobina osnivača redova, što je bila i naša blaženica.  Abraham, sveti Josip i blažena Marija Propetoga dobivaju stoga novu osobinu – takve ljude koji se u njega pouzdaju unatoč ljudskoj logici, Gospodin naziva svojim prijateljima.
Svetu misu svojim pjevanjem pratio je Zbor gospođa.

Dubravka Zavrtnik

Galerija slika

  Novosti