Treći dan trodnevnice u župi sv. Josipa u Zagrebu

Treći dan trodnevnice uoči spomendana bl. Marije Propetoga

u župi sv. Josipa na Trešnjevci, Zagreb

8. srpnja 2021.

Zadnji dan trodnevnice bl. Mariji Propetog započeo je euharistijskim klanjanjem u crkvi sv. Josipa. Vjernici su molili Hvale i zazive koje je sastavila naša blaženica, i imali su priliku čuti jednu od njenih Pouka koje je ostavila svojim sestrama. Svetu Misu je zatim slavio mladomisnik vlč. Vatroslav Siketić, zajedno sa župnikom vlč. Damirom Ocvirkom. U propovijedi je mladomisnik istaknuo najveće Božje svojstvo, a to je milosrđe, koje je i bl. Marija uvijek isticala i o njemu govorila.

Bog je taj koji brine o čovjeku, u konkretnom odnosu, u obitelji, preko naših najbližih. I mi smo pozvani i poslani biti svjedoci Božje ljubavi. To znači surađivati s Božjim Duhom koji se u nama nastanio, u ovom vremenu, ondje gdje jesmo; pokazivati drugima Božje milosrđe, ne vraćati zlo za zlo. To je logika života svetaca koji nam pokazuju da je moguće hrabro ići u smrt, prolaziti kroz grijeh jer Bog je jači od svega toga. Mladomisnik je na kraju zaključio kako Božje srce kuca za nas. Potaknuo nas je da budemo osnaženi primjerom naše hrvatske blaženice koja je živjela Božje milosrđe i da tako i mi živimo, uzdajući se u njezinu pomoć i zagovor.

S. M. Lana Pecotić je ispred svoje družbe Kćeri Milosrđa i Poslanika Milosrđa zahvalila vlč. Vatroslavu na njegovom sudjelovanju u trodnevnici i čestitala mu na nedavnom primanju sakramenta svetog reda. Na kraju slavlja okupljeni su vjernici mogli primiti mladomisnički blagoslov i pomoliti se bl. Mariji Propetog ispred njenih relikvija,

s. M. Lana Pecotić

Galerija slika

  Novosti