Sve što postoji dar je Očeve ljubavi.

bl. Marija Propetog Isusa Petković

Susret svih skupina Bisera Očeva milosrđa održan je u Uskoplju (BiH), od 22. – 25. travnja 2019. godine. Sudjelovali su domaćini iz Uskoplja sa svojom voditeljicom s. M. Angelinom Tokić, iz Stabline s voditeljicom s. M. Helenom Bakula, Zagreb –Trešnjevka s voditeljicom s. M. Kristinom Injić, Zagreb – Šestine s voditeljicom s. M. Anamarijom Vuković, Ivanić-Grad s voditeljicom s. M. Darijom Lukić, te Novska s voditeljicom s. M. Zrinkom Vuković.

Šezdeset sudionika dva su dana kroz predavanja, rad u skupinama, igru, izlet, druženje, stvaralačko izražavanje, molitvu, klanjanje i Euharistiju nastojali prepoznati darove Božje oko sebe, u drugima i u sebi. Svaka skupina Bisera Očeva milosrđa je, u hodu prema proslavi 100. godišnjice Družbe, prikazala dio života i djela Blaženice u scenskom izričaju. Bio je to poticaj za prepoznavanje dara koji nam je Bog dao u našoj hrvatskoj blaženici koja nam je ostavila u baštinu bogatu riznicu duhovnosti i primjer istinskog predanja i žrtvovanja za dobro bližnjega što nas u konačnici čini sretnima i ispunjenima te daje smisao našemu životu.

Posjetivši Ramu, uživali su u prekrasnoj prirodi i prepoznavali u pjevu ptica, šumu povjetarca, mirisu trave i zvuku tišine ljepotu stvorenoga, veličinu Stvoritelja prisutnog u Njegovim stvorenjima a napose u bratu čovjeku. Veličali su Gospodina poput serafskog oca sv. Franje zahvalni njegovoj braći koji su ih primili u svoj samostan.

Od srca zahvaljujemo župniku u Uskoplju fra Vinku Markoviću i njegovoj braći, kao i fra Branku Malekinušiću u Rami na gostoljubivosti, franjevačkoj jednostavnosti i ljubaznosti.

s. M. Darija Lukić
voditeljica Bisera Očeva milosrđa
u Provinciji Krista Kralja

Galerija slika

  Novosti