Rasti u milosrđu

U Lumbardi je od 25. - 28. lipnja 2017. godine održana duhovna obnova za djecu na temu Rasti u milosrđu poput bl. Marije Propetog Isusa Petković.

Biti s mladima uvijek je lijepo, a posebno kada s njima imate duhovnu obnovu.

Puno pjesme, smijeha, razgovora bilo je u župi sv. Roka u Lumbardi, na otoku Korčuli. S. M. Juliana Beretić, iz družbe Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje, koja djeluje u Blatu, u dogovoru sa župnikom iz Lumbarde, don Vladom Markićem, organizirala je duhovnu obnovu pod nazivom RASTI U MILOSRĐU POPUT BL. MARIJE PROPETOG ISUSA PETKOVIĆ od 25. – 28. lipnja 2017.

Okupili su zajedno 20 djece iz župa Blata i Lumbarde, koja su svojim uzornim ponašanjem i aktivnim sudjelovanjem u dječjim zborovima i na vjeronauku odabrana za ovaj susret.

Jutra su bila ispunjena molitvom Časoslova, čitanjem Evanđelja, razmatranjima o blaženoj Mariji Propetog Isusa Petković, razmišljanjima o svom pozivu i radom u grupama. Popodneva smo proveli u odmoru, međusobnom druženju, kupanju na obližnjoj plaži, a nakon krunice, sv. Mise i večere djeca su se igrala ispred crkve. Djevojčice su pokazale svoje talente u pjevanju, plesanju, crtanju, dok je jedini dečko koji je bio na ovoj obnovi pisao prekrasne molitve.

Zahvaljujući nekolicini žena koje su se brinule za hranu i druge potrebne stvari, ovaj susret bio nam je još ljepši. Jedno veliko hvala župljanima i župniku sv. Roka u Lumbardi!

Gledajući djecu u ovom zajedništvu, čovjek se poželi bar na tren vratiti u djetinjstvo, zaboraviti na svakodnevne brige, biti baš onakav kakvim ga je Bog stvorio, veseliti se, trčati, družiti se i maštati o budućnosti.

Neka nam ova duhovna obnova bude poticaj da ne zanemarimo potrebe djece i mladih, koji osjećaju i imaju Boga duboko u svom srcu. Moramo ih poticati da tu ljubav i vjeru njeguju i dalje u svom životu.

 

Lana Pecotić
kandidatica družbe Kćeri Milosrđa

Galerija slika

  Novosti