Proslava spomendana bl. Marije Propetog u Zemuniku

Nakon trodnevnice i priprave za samu svečanost, u župi Kraljice Mira u Zemuniku, vjernici su se okupili na Svetoj Misi koju je predvodio župnik don Gašpar Dodić u koncelebraciji s don Mladenom Kačanom iz Galovca. U homiliji je župnik posebno istaknuo početke blaženice i njeno povjerenje u Providnost Božju te potakao vjernike da i oni čine dobro. Pjevači su uz pratnju s. M. Vladislave Terzić pjevali pjesme bl. Mariji Propetog s velikim žarom. S. M. Fátima Kršlović iznijela je nekoliko misli o milosrdnim djelima bl. Marije Propetog koje je ostavila sestrama u naslijeđe. Posebno je predočila sposobnost čitanje vremena u kojem je živjela i prema tome prihvatila sve izazove. Nije se štedjela već je sve, a posebno svoje duhovne kćeri poticala da se žrtvuju u djelima milosrđa. Sestra je svima postavila pitanje, koje li znakove vremena bi sada bl. Marija Propetog i nama u ovo vrijeme otkrila ovdje u Zemuniku? Možda posebnu brigu za starije, osamljene i bolesne, koji nikoga nemaju, a kojima je potrebna posebna utjeha, naročito umirućima? S. Fátima se je ovdje ponudila župljanima u ovu službu milosrđa, koju je skoro cijeli svoj redovnički život s velikom ljubavlju i angažmanom obavljala u duhu naše karizme, iz ljubavi prema Bogu i bližnjemu.

Na kraju ovog govora s. M. Radoslava Čorić i s. Fátima su ispjevale pjesmu Majci »Mio je cvjetak«, a nakon toga nastupila su djeca i zbor recitirajući i pjevajući uz prikladne pokrete sa odgovarajućim zastavicama. Vjernici su to sve pozdravili ogromnim pljeskom, a onda su svi zajedno izmolili molitvu blažemici - Bože, Oče dobri.

Na kraju Svete Mise svi su primili blagoslov i uputili se na zajedničko druženje u župnoj dvorani uz ukusnu hranu i piće.

s. M. Fátima Kršlović

Galerija slika

  Novosti